View Single Post
Staro 04.11.2019., 19:08   #799
Meky
Registered User

Datum registracije: Nov 2019
Citiraj:
Autor Anghx Pregled postova
Ja imam fiido d2 i prelazim preko rubnika bez puno razmišljanja. Ako je baš rubnik jako visok onda pripazim mada generalno nemam problema s tim, uvijek nađem mjesto na kojem mogu sići. Naravno pazim da ne udaram s ramom bicikla rubnik već da samo guma dodiruje tlo, ali kao što rekoh bez problema mogu savladati relativno visok rubnik. Romobil nemam ali koliko znam s njim treba sići osim kod najmanjih visina rubnika. Moguće da riskiram da se nešto odlemi ali jednostavno nemam volje silaziti s bicikla ako baš ne moram.
Zapravo, kada se pročitaju svi komentari i razmišljanja, dolazimo do spoznaje da nam svima u prometu nedostaje kultura. Svi smo učesnici u prometu bez obzira jesmo li pješaci, "romobilci", biciklisti ili motoristi. Ako poštujemo jedni druge, uvažavamo jedni druge, neće biti problema da zajedno koristimo prometnu površinu bez gužve i i nervoze. Ako koristimo pomoćno sredstvo za promet, ne daje nam privilegiju prvenstva prolaza. Ako nas pješak propusti, jedno pristojno:"Hvala" puno će značiti u budućim susretima. Sve to kreće od kućnog odgoja i naše kulture komuniciranja. Nikakvi zakoni to ne mogu donijeti, ali mi to svojim ponašanjem možemo izgraditi.
Ovo su moja razmišljanja kao pješaka i vozača, a neću ga promijeniti niti sutra kada si kupim romobil (nadam se da ću naći povoljnu cijenu za Xiaomi M365 MiJia.). Pozdravćek svima!
Meky je offline   Reply With Quote