Duze sam vrijeme imao u kompu S3Virge i koristio dva monitora, stvari ti stoje ovako:
1: pomocu Nvidiinog Nview-a dobijes dva desktopa, s tim da ti je jedan uvijek primarni (na njemu je start menu), dok je drugi samo prostor gdje mozes staviti prozore da ti ne zauzimaju mjesto na primarnom
2: misa mices izmedju desktopa tako da ga na primarnom povuces prema desno dok ne nestane, u tom ti se casu pojavi lijevo na sekundarnom (za vrijeme igranja ne mozes micati mis izmedju monitora jer je zakljucan u trenutno aktivnoj aplikaciji, odnosno u igri koju igras, prvo je moras minimizirati ili prijeci u drugi program)
3: bilo kakva video akceleracija ne dolazi u obzir, sto ce reci da ako u tvom slucaju imas S3Trio, slika ce ti se ponasati u skladu s tim (neki ce ti filmovi trzati, pomicanje prozora po desktopu takodjer, a na vece rezolucije i refresh rate-ove mozes zaboraviti)
4: ne znam tocno zbog cega, ali desktopi su povezani, ako na primarnom monitoru upalis igru koja ti promijeni rezoluciju sa 1280x1024 na recimo 800x600, na sekundarnom ce takodjer doci do mijenjanja rezolucije, a s tim i velicine prozora, sto znaci da mozda neces vise vidjeti ono sto si zelio (i zbog cega uostalom i imas dva monitora)
5: jedina, naglasavam jedina stvar zbog koje se isplati koristiti dva monitora jest surfanje i citanje, npr. na jednom drzis manual od nekog programa, a na drugom ti je sam program...
Po mom misljenju zgodna stvar, razmontirao sam sve to jer mi je isla na zivce odvratna slika koju je davao drugi monitor (neki su se ljudi malo previse igrali sa refresh rate-om, pa se ovaj iz protesta skurio

)