Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.11.2019., 17:16   #46763
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Tumor Pregled postova
A na koliko su ti gume napumpane?
Na Light modu trebaju biti na 2.2 bara, to je 220 onih njihovih jedinica.
Ako si napumpao po ljeti i jos vruce onda ce ti sada kada je zahladilo ujutro fino pasti tlak u gumama.

I nema nikakvog kalibriranja senzora, to je "relearning" procedura koja se radi kada se mijenjaju pozicije gumama ili kada se mijenjaju ljetne/zimske i to.
Time se kompjuter "nauci" koja je prva lijeva, zadnja desna... guma, a alat imas na netu naruciti za nekih 10$.
Ja ga uzeo i odradim taj relearning kada mijenjam ljetnje/zimske gume. Cijela procedura traje minutu-dvije.
Citiraj:
Autor domy1 Pregled postova
Baš htjedoh napisati, meni palo s 2.2 na mrvicu ispod 2 i za tu gumu je upalio, ostale su bile mrvicu iznad 2.
Nema tri tjedna kako su mi maknuli ljetne i stavili zimske gume. Da, prva nebuloza je što tlak pokazuje u kPa umjesto u bar, ali neka mu.
216-220 kPa, ispod 216 se nije spustilo. Lampica mi se upalila dok sam vozio po obilaznici, sve 4 su bile na 220 napumpane, a strelice na "provjerite tlak u gumama" mi pokazuju na prednje gume.

Dan prije sam vozio dosta tereta (kod limita nosivosti) i zaboravio sam mu u putnom kompjuteru izabrati heavy load, pa pretpostavljam da ga je zbunila promjena u tlaku.

Proguglao sam sve na tu temu. Ljudi se žale na taj sustav jer traži ili odlazak u servis, odlazak vulkanizeru (što se naplaćuje navodno) ili kupovinu tog alata.

Naručio 3 komada, pa nek se nađe. Vidim da ga gamad prodaje po 200 kn na njuškalu.
Eto, ako netko naleti na isti problem, imat ću alat na lageru po nabavnoj

I sad epilog svega...već sam se pomirio da će svjetliti sve dok ne odem na servis, druga vožnja danas i prestalo je svijetliti...

Živjeli francuzi, ovaj amerišvabo će me dovesti do ludila. Renolu stisneš tipku usred vožnje, ispita tlak u svakoj gumi i cijeli proces traje 10 sekundi. Nikakvi alati, nikakve gluposti. GM i njihove izmišljotine...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote