Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 01.11.2019., 05:44   #2939
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
A to mi isto nije uopće nije jasno, kako 1 wat energije moze postat 4 wata energije, di je tu zakon ocuvanja energije, mislim znam da zivimo u hrvatskoj di su politicki zakoni nebitni, ali valjda ovi fizicki znace nesto
Ono što ekipi nije jasno je da klima ne koristi struju da "proizvede toplinu", što rade klasične grijalice, nego koristi struju da "prenosi toplinu".
Prijenos topline se odvija uz pomoć kompresije i ekspanzije radnog plina, glavni potrošać je kompresor. Prijenos latentne toplinske energije.
Stvar ugrubo radi što se grijanja tiče dokle god plin u vanjskoj jedinici može preći iz tekućeg u plinovito stanje. Princip radi i na temperaturama debelo ispod nule, ovisno o radnom plinu. Dakle, ništa što krši zakone fizike.
Iskreno, lokacija Crikvenica, mislim da je dobra klima jeftinije grijanje od drva. Barem koliko sam ja testirao kod sebe doma, prijelaz u zadnje tri-četiri godine sa drva, na pelete, koje sad kombiniram s klimom.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.

Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 01.11.2019. u 05:53.
Pomo je offline   Reply With Quote