View Single Post
Staro 30.10.2019., 19:23   #10202
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Krivo si me shvatio ili sam ja krivo napisao, ali postoji razlika između ugovorne obveze i samog ugovora. Ugovor potpisuješ za određenu uslugu, a ugovorna obveza je koliko taj ugovor moraš poštovati. Dakle ako je u ugovoru navedeno da je isti pravovaljan 24 mjeseca, moraš 24 mjeseca ispoštovati sve što piše u njemu, u suprotnom plaćaš penale ili riskiraš ovrhu, ali to je opet sve definirano u tom ugovoru.

Nakon isteka ugovorne obveze, ti si i dalje pod tim ugovorom i onome što u njemu piše. Ako piše da istekom ugovora gubiš popust od 80 kn, sve je na mjestu i čisto ko suza. Ali ako ne piše, ne mogu ti dignuti cijenu za 80 kn. Ako ne piše, ne moraš platiti ono što ne piše u ugovoru koji si potpisao, a oni ga mogu raskinuti i ukinuti ti pristup usluzi, ali to je opet stavka koja mora biti u ugovoru, a pitanje je da li je ili nije.
Ne mora. Ako ti nemaš ugovornu obvezu s specifičnom cijenom, onda telekom može jednostrano promijeniti cijenu ako hoće. Zato je i A1 ponudio raskide ugovora korisnicima koji imaju obvezu, ali se zato korisnici bez ugovornih obveza nisu ni spominjali. A ako ti se ta promjena cijene ne sviđa, nemaš obvezu pa možeš otići drugdje ako te volja.
Exomaniac je offline   Reply With Quote