Citiraj:
Autor Mommistake
Sad i ja razmišljam o tom AOC-u, mada imam grafu od 500EUR, pa ne znam je li FHD pametan.
Možda da se rastegnem na 1440p, nisam ni sam siguran....
|
Gledajuci situaciju na tržištu i cijene grafa + ono što manel kaže kakva će biti kvaliteta igara tj portova sa xboxa i playstationa ( 8 Core CPU + Radeon Navi GPU )
U ovom trenutku mi sa financijske situacije daleko primamljivije zvuci 24" 144Hz IPS monitor za 1600 kn
Nego mijenjati grafu svake 2-3 godine (davat preko 600 $) koja bi mogla tjerat 2K na 144 Hz da bi imao lockanih 144 Hz.
Za 4-5 godina lakše češ progutat tj opravdat si činjenicu da se želiš rješiti monitora koji si platio 1600 kn i želiš ga zamjenit boljim,
nego da sad kupiš npr monitor od 4-5K KN pa ga pokušat prodat kroz 4-5 godina jer je izašao (novi/bolji) vrhunski 27" / 32" 144 / 240 Hz IPS
Davnih dana pracenje trendova je poceo biti skup sport.
Developeri prilagođavaju svoje igre trenutnom grafičkom standardu a znamo da je u ovom trenutku to RTX 2060 , pa se zapitajte kroz 2 godine koja ce vam tada grafa trebat.
Sjetitite se GTX 1060 , kad je izašla bome je to bila fina i snažna grafa, a sada ona je dovoljna tek za lokanih 80+ FPS-a u igrama.
Nisu sve igre tako dobro otimizirane kao BF serijali i igre koje rade na Unreal Enginu ( Fortnite, Apex )