Pozdrav svima!
Trebam pomoc i molio bi sve Vas koji se dobro razumijete ovakve stvari za savjet.
Imam 3 web stranice za razlicite vrste fotografije. Sve su na Wordpressu ( 2 Prophoto, za jednu kupljena tema ). Stranice sam sam napravio u ProPhoto a temu sam modificirao, te sve postavio na net. Međutim sve je poprilicno zastarjelo i neoptimizirano, bez dobre SEO optimizacije. Rejting na Gtmetrixu je E,F.
www.golubic-weddings.com
www.hrvojegolubic.com
www.creativedog-photo.com
Plan mi je imati 2 dvojezicne stranice ( na jednoj promjeniti ime domene) i sve napraviti novo iz temelja kako spada ( nove bolje optimizirane fotke, sadržaj ). Vrlo važno mi je da je SEO dobro “napisan”, da se stranice brzo otvaraju i budu dobro optimizirane za mobitele. Vazno mi je da sve bude kvalitetno napravljeno jer tako nalazim klijente za posao. Razumijem da dobar SEO ne dolazi preko noci ( planiram uloziti u google AdWords , facebook marketing, Mailchimp listu ).
Imam dvije opcije. Ostati na Wordpressu ili preci na Squarespace. Squarespace me privlaci jer sam skoro sve zaboravio oko web dizajna i iskreno neda mi se zezati sa kompatibilnoscu tema i plugginova. Mogu dosta brzo napravit sajt bez nekog znanja. Mana je visoka cijena ( 1512 kn ) i sto vec imam placene hostinge. Druga opcija je tražiti i kupiti teme, te pokušati sve sam postaviti iz pocetka.
Molio bih savjet za sljedece :
1. Preporuka za brz, kvalitetan i pouzdan Web hosting u Hrvatskoj. Dugi niz godina sam na Infonetu ali u zadnje vrijeme bude nekih problema
2. Preporuka za dobar sajt ili forum gdje mogu procitati\nauciti kako napisati dobre temelje za dobar SEO ( wordpress, Yoast ) i optimizaciju stranice.
3. Preporuku za osobu koja se bavi web dizajnom i SEO optimizacijom ( netko tko radi kvalitetno preporuci ) koju bi mogao angazirati ako nesto zapne ili ako necu imati vremena i zivaca da pokusam sve sam opet. Mail je
hrvojegolubic@gmail.com
4. Ako netko ima iskustva sa Squarespace-om da ih podjeli.
Isprika na dugom postu!
Veliki pozdrav
Hvala