View Single Post
Staro 26.10.2019., 13:03   #283
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Logično, nekome s brdom objektiva je lakše promijeniti aparat uz investiciju u adapter, nego mijenjati sve objektive.

To sam napravio kod prelaska s A77 (A-mount) na A6000 (E-mount) i nakon 6 mjeseci, kad sam dobio nekoliko nativnih E-mount objektiva na korištenje, skužio da adaptiranje stvarno nema smisla i prešao kompletno na E-mount. Koštalo me i vremena, i živaca, a najviše novaca, ali eto, treba proći i tu lekciju

Nekolicina njih koji su ostali na DSLR-u i čudili mi se što radim, sad prelaze i pokušavaju prodati vrhunske A-mount objektive za male novce i nikako ih se ne mogu riješiti. Kod Canona još ima vremena, ali i to će proći.

Nekome tko nema brdo objektiva je isplativije promijeniti kompletan sustav odjednom.

2300€ je EOS R (body only) + 100/200€ za adapter
1975€ (body only) / 2130€ (body + 28-70) je A7III

Nisam EOS R probao, ali ako je vjerovati DXOMark rezultatima, bliže je Sonyu A7II nego A7III, a tu je onda ogromna razlika u cijeni (A7II košta 1375€ s objektivom).

To je skoro 2x više novaca koje treba dati za EOS R. Razlika od 1100-1200€ ti još omogući i da kupiš i novi drugi objektiv, i to više klase.

EOS R sigurno nije loš aparat, ali ima debelo previsoku cijenu kad se pogleda s kim se treba natjecati. Ciljana skupina su im očito samo postojeći Canon korisnici, i to je ok.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote