Citiraj:
Autor bixsy the king
250 GB obiteljskih slika i videa trpat na cloud? Kod mene to ne bi išlo prijatelju. Već sam imao jedno iskustvo s One driveom gdje su mi se famozno oštetili neki podaci...dosta slika “nestalo”. Tko voli nek izvoli, ali ne pada mi napamet uploadati osobne podatke i još to platit za to.
Ne moraš sumnjat...gledaju se te slike kad se uhvati vremena pa zbog toga i želim veću sigurnost pohrane.
Za raid 1 polje oba diska moraju bit prazna...usvojeno...thnx!
Razmišljao sam o syncu, ali prijenosni disk otpada...žena i ja s moba prebacujemo slike na komp i htjeli bismo da su podaci samo na kompu te izbjeći dodatne komplikacije...raid 1 mi se čini najjednostavniji izbor. Ali svakako u obzir uzimam na razmatranje neki program koji bi obavio sinkronizaciju na drugi hdd.
Sorry...nisam shvatio ovo zadnje. Kako misliš ako pobrišem podatke iz raid polja? Zašto bih to radio? Pa svrha bi bila da ako rikne jedan hdd podaci bi ostali na drugom...zar ne?
|
RAID nije backup, mnogi krivo shvacaju poantu RAID polja. Puno bi ti bilo bolje imati disk u kompu ba koji ces dumpat i onda preko noci syncat automatski na eksterni disk.
Ne moras ti pobrisati nista, ali ako netko drugi slucajno nesto pobrise, pobrisat ce se sa oba diska.
Ovo za cloud svako svoje. Meni se neda sve slike imat lokalno, pa ih drzim na dropboxu, al ionako nemam bas vremena ni volje gledat sve to. Imam nekakav kvazi backup na Dropboxu. Onedrive je ionako glupost moju Microsoft gura svima.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika
2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS
Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen