View Single Post
Staro 26.10.2019., 11:30   #232
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Za takve stvari imas Google Photos, iCloud, Dropbox... Ne znam koliko slika imas, ali ako ih imas par desetaka tisuca, sumnjam da ces ih vise ikada pogledati...

Za RAID1 moraju oba diska biti prazna... Prebaci to sto imas privremeno na neki eksterni disk, slozi RAID1 polje i prebaci podatke natrag...

Druga opcija je da slozis neki sync tool koji ce ti sinkronizirati sve podatke sa diska #1 jednom dnevno na disk #2 (moze biti i eksterni disk u tom slucaju)... Prouci rsync...

RAID1 te nece zastititi od gubitka podataka i sluzi tome da sustav bude raspolozivost... Ako slucajno pobrises podatke iz RAID1 polja, pobrisao si ih...
250 GB obiteljskih slika i videa trpat na cloud? Kod mene to ne bi išlo prijatelju. Već sam imao jedno iskustvo s One driveom gdje su mi se famozno oštetili neki podaci...dosta slika “nestalo”. Tko voli nek izvoli, ali ne pada mi napamet uploadati osobne podatke i još to platit za to.

Ne moraš sumnjat...gledaju se te slike kad se uhvati vremena pa zbog toga i želim veću sigurnost pohrane.

Za raid 1 polje oba diska moraju bit prazna...usvojeno...thnx!

Razmišljao sam o syncu, ali prijenosni disk otpada...žena i ja s moba prebacujemo slike na komp i htjeli bismo da su podaci samo na kompu te izbjeći dodatne komplikacije...raid 1 mi se čini najjednostavniji izbor. Ali svakako u obzir uzimam na razmatranje neki program koji bi obavio sinkronizaciju na drugi hdd.

Sorry...nisam shvatio ovo zadnje. Kako misliš ako pobrišem podatke iz raid polja? Zašto bih to radio? Pa svrha bi bila da ako rikne jedan hdd podaci bi ostali na drugom...zar ne?
bixsy the king je offline   Reply With Quote