View Single Post
Staro 23.10.2019., 14:33   #13242
MadManBD
Premium
Moj komp

MadManBD's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ja sam 2 mjeseca istrazivao koji tv kupiti do 10 tisuca kuna, jako puno recenzija i informacija koji tv i koja tehnologija je u kojem tvu i koja vrijedi.

Prvo sam htio naravno OLED, najbolja slika od svega, nikakav QLED, Nanocell nemre se tome priblizit, u elipsu dupuštaju da donesete na sticku svoj materijal, i usporedio sam par testnih 4k trailera i OLED >>>> sve ostalo, na oko vidljiva bolja slika, bolje boje, čak i pod osvjetljenjem kakvo je u elipsu, znaci jako svjetlo, a OLEDi su najbolji u totalnom mraku kako se gleda u kinu.

Ali meni prevelik problem i briga (a ne zelim razmisljat koliko dugo tv radi, i dali moja draga cijeli dan ostavila jedan te isti program da vrti dok onda nesto drugo radi) je taj burn in.

Onome tko gleda najvise netflix, pusta filmove s pca, hhda itd, znaci nece mu ljepsa polovica gledat po cijele dane novu tv i slicne s fiksnim bijelim logoima, OLED je majka.

Drugi izbog je FALD LED, full array dimming, VA a ne IPS zbog puno bolje tamne boje.

Ovo su bili moji favoriti, kad sam iskljucio OLED zbog straha

Samsung Q70
Samsung Q80
Samsung Q8 (proslogodisnji model, ako ga se uspije nac jos)
Sony XF9005
LG SM9010

Sony XF9005

Brutala tv, znaci ne mogu opisat koliko filmovi u 4k dobro izgledaju na ovom tvu, odlične boje, HDR, kristalna slika, ma totalni gušt.
Do sad smo imali grundiga 48" fullHD, i razlika je ogromna
Slika od običnih kanala s bneta je vrlo dobra koliko to može biti.

Meniji, mjenjanje kanala, postavka, sve to ide jako brzo, 1-2 sek maximum delay pri ulasku u neki novi meni prvi put, nikad se ne čeka dulje od 2-3 sekunde.

Oreo update nisam jos stavio, tako da ne znam kako je s njime.
MadManBD je online   Reply With Quote