Citiraj:
Autor DR bodul
Evo nekoliko pitanja vezano za nadogradnju ekrana na na TP T530.
Razmišljam o nadogradnji, odnosno zamjeni sadašnjeg ekrana koli je HD+ (1600x900) sa FullHD ekranom.
Laptop sam već prilično napumpao i ovo bi donekle zaokružio cijelinu ali nisam ni sam siguran koliko je ta investicija opravdana odnosno koliko to sve skupa ima smisla.
Za sada sam našao ova dva ali ako netko ima kakvog pouzdanog dobavljača sa razumnim cijenama slobodno preporučite.
Ebay 1
Ebay 2
Koliko je kompliciran zahvat zamjene jer do sada sam rastavljao donju polivicu laptopa.
Sadašnje stanje laptopa.
|
Eh da, v4 panel - icm profil me tada spasio, ubio bi mi vid da sam ga nastavio korisitti onako po defaultu.
Samo da nadodam da je taj v4 u međuvremenu zamijenjen sa v7 panelom ( nabavio povoljno na Njuškalu na račun 2 stuck pixela ).
v7 je blesavo refletkivan panel - kada je TP ugašen, ispred sebe imaš ogledalo.
To staklo je ujedno jako osjetljivo - grebe se kao da je od papira.
Ali po pitanju prikaza daleko bolji panel od v4. Tvornički kalibriran bez petljanja po color profilima je ugodan za rad. To i dalje ( očekivano

) nije na razini 3k IPS panela koji sam imao na T540p, ali je TN panel vrhunski.
Za nadograditi T530 mislim da relno nemaš boljeg izbora. Jedini problem je taj što su v7 paneli barem onda kada sam uzeo v4 bili rijetka pojava na eBayu.
---------------------
Gledam ove linkove na eBay. Ja sam tada tražio po točnom modelu panela i našao korišten panel iz Amerika. U ovakvim oglasima kada ne navode točan model nego samo "compatible" bude svega ...