Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.10.2019., 11:21   #46651
Garro
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,354
Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Kad smo već kod BMW-a, da li je moguće 318d dignuti na razinu snage 320d( bilo koji model dajem primjer) iz 2014 godine nadalje ,čisto softverski ili se mora čipirati / mijenjati neki dijelovi?
Ovisno koji model. Najbolje odi na www.realoem.com, upiši točno modele koji te zanimaju i usporedi kataloške brojeve turbina, brizgaljki, klipova, ležajeva radilice, intercoolera. Razlika će uvijek biti u kataloškom broj elektronike, ali ovo su dijelovi koji se najčešće razlikuju kod "istih" motora.

Ako me sjećanje služi, x16 i x18 su često isti motori, a x20 imaju jače turbine i ojačane dijelove da izdrže veće snage.

Ukoliko nisu fizički isti motori, x18 ipak može ići na snage x20, no računaj da zadireš u sigurnosne rezerve i da jako malo ljudi znaju ispravno podesiti motor ("laptop tjuneri" najčešće frknu novu mapu sa povećanim pritiskom punjenja, povećaju količinu ubrizganog goriva i onda se čude kao pura dreku da auto dimi usprkos DPF-u, a o kvarovima da ne pričam). Bez valjaka i par sati posla da se naštimaju parametri nema kvalitetnog tuninga.
Garro je online   Reply With Quote