Citiraj:
Autor Pomo
Pf ide IP->Firewall->NAT->pod general chain postavi dstnat, protocol, dst port, int interface (kod mene pppoe-out1)-> Action tab-> dst-nat i to address.
Moraš imat fiksnu ip adresu, ili podesit dhcp static.
Zašto ti moraš imat forward rule za isti port neznam, možda ti nešto sa ostalim firewall pravilima ne štima, može biti i redoslijed pravila, top down su...
|
Tako je bio i odrađen, bez fw rule, ali nije radilo. Također pretpostavljam da je problem negdje u ostalim firewall pravilima, ali jednostavno nisam imao vremena proučiti, a pogotovo čačkati uz mogućnost prekida interneta (bez obzira što je napravljen backup konfiguracije) .
Tutorial po kojem je uopće postavljen Hap, je koristio Quickset,a zbog ranije navedenih razloga, to je bila jedina opcija tada .
Plan je, čim ukućani izlete vani, a vrijeme dopusti, provjeriti sva fw pravila i koja su zapravo potrebna, te kojim redoslijedom. U najboljem slučaju, napravim konfiguraciju bez korištenja Quickset, sad mi je jasno gdje što ide da sve proradi.
Inače, malo više u duhu teme,router je bio postavljen horizontalno, otvoreni prostor, no primijetio sam da se dosta zagrijava na dnu. Sad stoji vertikalno i mlak je na dodir. WiFi signal je više nego solidan, a čak i kad nije, sve radi u najboljem redu.