View Single Post
Staro 19.10.2019., 20:35   #597
Corny
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2011
Molio bih preporuku printera (može, ali i ne mora multifunkcionalni). Važno mi je da je dobar za kućno printanje fotografija (najviše 10x15 ali i do A4), ali i dokumenata. Nebi išao više od 1300kn i bilo bi poželjno da su tinte isplative. Koliko sam uspio pročitati, Canon je po pitanju fotografija najbolji pa sam najviše gledao njihove printere. Našao sam sljedeće:

Canon Pixma G3411 približno 1250kn, čini mi se pozitivno to što je CISS i što se dobije relativno dosta tinte za početak, a zamjenske su po 55kn 135ml. Budući da je procjena 2000 fotografija, odnosno 12000 c/b dokumenata za puni tank, to mi se čini zadovoljavajuće. Negativno je to što ima samo godinu dana garancije.

Canon Pixma IP7250 za oko 850kn. Nije CISS, ima 5 spremnika za tintu. Ako bi išao na originalne tinte, svih 5 XL je oko 650kn (!) za oko 1000 slika za crnu i 300 za boje te 5500 za pigmentnu crnu. Puno jeftinije sa Orinkovim tintama, ali upitnija kvaliteta i broj otisaka. Podržava obostrano printanje, nema skener. Također godina dana jamstva.

Dakle prema svemu sudeći od ova dva, čini mi se da G3411 opravdava skuplju početnu cijenu, koja bi se vjerovatno otplatila kroz dvije tri promjene tinte. Ima li kakvih preporuka od konkurentnih proizvođaća, ili možda i neki drugi od Canona?

Printao bi sigurno bar koju stranicu teksta ili koju sliku tjedno (ajmo reći do desetak), ali ništa u poslovnim količinama. Skener je bonus, ali nije nužan.

Hvala
Corny je offline   Reply With Quote