View Single Post
Staro 18.10.2019., 21:02   #6565
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Svi modeli imaju nekakv IP rating pa moraš biti malo precizniji. IP68, kakav ima Galaxy S serija, nema nijedan Xiaomi.
IP rating je nešto što se da naveliko i naširoko raspravljati ... jednostavno mobitel i voda NE IDU zajedno. Pogotovo nakon nekog vremena, fine print svuda od Samsunga preko iPhona lijepo kaže da to ne ide i da se sa vremenom smanjuje.
npr. ""iPhone XS and iPhone XS Max are splash, water, and dust resistant and were tested under controlled laboratory conditions with a rating of IP68 under IEC standard 60529 (maximum depth of 2 meters up to 30 minutes). Splash, water, and dust resistance are not permanent conditions and resistance might decrease as a result of normal wear.""

Slana voda NIJE SLATKA i IP68 ne pomaže previše, temperatura nije 15 - 35°C već je malo toplije, hladnije, para u zraku, 0 bodova ... Većina telefona je LJEPLJENA, dakle bitna je temperatura,a i ako ima gumenu "podstavu" ako se ne sjećate postoje zimske i ljetne gume i za auto, tako je i sa gumom u telefonu. IP68 je nešto što je lijepa teorija, lijepo zvuči ... imam Xiaomi Mi6 koji je "otporan samo na šprickanje" i da je IP68, ne bi ga močio, pogotovo sada nakon dve godine upotrebe. Taj IP68 možda pije, tj. odbija vodu dok je telefon skroz nov i iz kutije, sa protokom vremena, VRLO MALO vremena to je mačku o rep, pogotovo ako je u pitanju slana voda ili hladna slatka voda, o pari nećemo ni govoriti ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote