Samo za informaciju fanovima Fire Sticka 4K da se od sada i na njemu može dobiti root/TWRP i, ako vas kao i mene živcira Amazonov homescreen prepun reklama, Leanback Launcher (ili bilo koji drugi po želji) kao zadani launcher (Amazonov launcher se koristi samo za konfiguraciju).
Procedura, ukratko, da ocijenite je li ovo nešto što ste spremni raditi ili nije:
1. Rastaviti Fire 4K (ima kvačice koje ostanu čitave kad se otvara)
2. Skinuti metalnu zaštitnu ploču (samo se otkvači odvijačem, nema odlemljivanja,
druga slika)
3. Podići posebni live Linux i pokrenuti
exploit
4. Kratko spojiti jednu nožicu kondenzatora na metalno kućište tankom žičicom, nikako odvijačem, da ga ne odvalite (
prva slika)
5. Spojiti stick USB-kabelom na računalo dok je ovo kratko spojeno, slijediti upute
6. Instalirati drugi dio bootloadera i TWRP recovery iz tog live linuxa
7. Instalirati
prerooted image preko TWRP-a
8. Instalirati paket Leanback launchera prema
uputama, skinuti odgovarajući Xposed modul i odabrati Launcher (sve upute su u tom threadu)
9. Onemogućiti updateove i ubuduće koristiti samo prerooted stock image za tu svrhu (v. točku 8.)
Google Voice Search se može dobiti umjesto Alexe, provjerite u gornjim threadovima kako.
I napomena na kraju - meni je sve ovo prošlo kako što je trebalo i radi kako sam očekivao.