View Single Post
Staro 16.10.2019., 02:09   #1576
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Old.machine Pregled postova
Noctua izdala službeno priopćenje za sve one koje brine visoka temperatura Ryzena 3000
https://www.reddit.com/r/Amd/comment...000_processor/
Citiraj:
Autor BsClocked Pregled postova
Po sve videnome dosad 3rd gen je na kraju malo zesci shit fest.
Nemos vjerovat, pa taj reddit pun budala ko ja
Citiraj:
TL;DR: It's just harder to cool because the heat builds up so fast, the heat spreader can't extract the heat from the die fast enough
Citiraj:
Also, people forget that the die its self is on the side rather than the middle of the board.
Citiraj:
According to Wendell, applying thermal paste right over the chiplets and the IO die, instead of at the center of the CPU, can help reduce temps a couple degrees
Ko bi reko da ima jos zescih budala od mene, kada sam ja 10.08.2019., 18:27 u postu br. 1060 o tome pisao
onda je vecina ovdje glumila galebove i pustala gofanca sa visine na moju glavu a sve radi "zarisne tocke" pa smo imali:

@Flood - cemu nadjebavanje ?
@Gabre - Oh kriste, aj ti amdu objasni kako se to radi.
@Eladio - Ma naklapas i neces priznati..
@Overclock_freak - razbolim se ponekad...
@Gigi1 - njemu je OK da svaki proc radi na +85C
@Drug Brko - bann, hladjenje, bann u 3 klika...

I ostali... da ne nabrajma sve redom...

No izuzetno mi je drago raspravljati sa "kremom" koja je ipak na visljoj razini od ovih mulaca sto se vrzmaju po redditu, sta oni znaju tamo... njubine, "nasi" ljudi su ipak najpametniji !!

I ne, ne radi se o pljuvanju po amd-u niti Ryzenu, no Gen 3 ima stanovitih problema koji polako izlaze na (vi)djelo, svidalo se to ili ne nekim userima, modovima i ostalima
koji mozda nemaju sada tih problema al pricekat cemo ljeto ekipica i 35C vanka pa da vidimo kako i tko ce prvi krenuti kukati ( ovi bez klime ) tj. svi koji nemaju cooler +350kn ili vodenjacu, da nesto to opako grije...

Za vulgaris usporedbu ne trrebam pisati koliki je TDP 1800X a imate test ovdje Kresin za detalje no moj je stock a i na 4GHz dobio
sam 4C manje od Krese no evo stock i OC situacija sa coolerom Hyper 212+ moded i ambijent temp 24C jer sam Lozio u kuci, bile one kise u 9-tom mjesecu...

Sad jel moze koji "stedisa" 3600 ili X raditi stock ovako ispod 60C na OCCT testu ajd.. ne mora 3h,.. recimo 20min ofc sa coolerom do 200kn i ventovi na max ~1300rpm/jedva cujno ?
Mislim... ko bi reko da se jedna Noctua bavi takvim glupostima, nebitnim stvarima i teorijama urote protiv gen 3 Ryzena pa ide eto davati sluzbena priopcenja....
Sad mozete nastaviti glumiti Galebove tj. Nojeve i gurat glavu u pijesak, nabacit suncane naocale da ne vidite bas daleko...

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 16.10.2019. u 02:25.
silver_tip je online   Reply With Quote