View Single Post
Staro 14.10.2019., 12:49   #3734
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Viewsonic XG2402 ili XG240R ako želiš te absolute best of TN, a da je price-performance dobar. R verzija je novija i nešto skuplja, razlika je u nešto boljem strobingu i dodan je rgb na poleđinu monitora. No košta preko 2k.

Viewsonic XG2401 ako želiš nešto jeftiniju opciiju od gore navedenih.

LG 24GM79G - direktna konkurecnija Viewsonicu. Kod nas se lakše nađe nego VS.

Ovo su sve TN monitori i nisam ulazio u super skupe sa Gsyncom ili ne znam čime. No bez obzira na to, i dalje su najbolje opcije za 1080p 144Hz monitor.

Ako želiš full budget opciju, onda AOC 2460PF ili nešto sa tim panelom. Ima i Acer svoju varijantu koja je isto okayish, no zaboravio sam kako se zove i neda mi se googlati

Iako, preporučio bih ti da malo pričekaš na recenzije za AOC 24G2U. Ima IPS panel i izgleda full dobro na papiru, a i prve reakcije su pozitivne. Nisam ga osobno probao pa ti ne mogu reć što mislim o njemu, ali imam ga i ja na radaru da svoj 144Hz 1080p TN zamijenim njime. Nešto kasnije će doći i Acerovi i Viewsonicovi novi modeli, no na to treba duže čekati.

Ne znam što želiš od monitora i kako ćeš ga koristiti, no osim ako se ne misliš full posvetiti kompetitivnoj karijeri, uzmi IPS ili VA. Ovi novi paneli što se počinju koristiti su full dobri i mogu se poprilično dobro mjeriti sa brzinama TN-a. Zato i mislim da ti se isplati oko AOC-u malo pažnje posvetiti koji ima ogromnog potencijala postati go-to opcija za gaming monitor ispod 2k kn.

Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 14.10.2019. u 14:20.
xGAME je offline   Reply With Quote