View Single Post
Staro 11.10.2019., 20:18   #6532
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Došla stakla za Mi A3 pa od sutra kad uvatim vremena kreće u pogon. Sad sam samo nakeljio šajbu (opet sam iz prve pogodio dobru kvalitetu) i drkario po mobu pol sata. Sutra restore i sve ostalo...

Također kroz neko vrijeme budem okačio fotke i video s njega pa ćete vidjeti o čemu je riječ. Dakle još malo strpljenja što se kamere tiče.

Dakle zapažanja iz drkarenja od pol sata:

Ekran:
- AMOLED 720P nije kriminalan; čak štoviše sasma dobar. Čitao sam neke vijesti i to na Chrometu, mrežica se vidi ako se stvarno čoek zagleda i metne ekran na nos ali nije sad onako kako se pisalo po netu. Naravno, nebo i zemlja kad sam ga metno kraj S9+, ali ovako sam za sebe sasvim pristojan.
- Svjetlina je mogla biti bolja. Ono što na S7 imam na 55%, tu razinu MiA3 postiže sa 75%, tako da to je minus, čak i veći nego rezolucija po meni. Plus je što je AMOLED.
- 3.5/5 ocjena jer je svjetlina mogla biti bolja (-1), a i rezolucija (-0.5)

Zvučnik:
- Jebeno glasan. Odsviralo cijelo For Whom The Bell Tolls na max volume i fino buba speaker, čisto i glasno, čak se i bass nazire. Šteta što nije stereo ali recimo 2 koplja bolji speaker nego na S7. Moto G4 ima malo topliji zvuk, ali nije loše.
- 4/5 ocjena jer nije stereo

Baterija:
- Definitivno veliki pa čak bi rekao i najveći plus uređaja. U pola sata drkinga na max osvjetljenju i updateu OSa pod 5GHz WiFijem na 80% signala, od prvog palenja do gašenja sa 67 na 63 posto. To bude dobro kad mob bude radio sa 2 SIM kartice. Punjenje nisam probao, ali QC fast charge podržava tako da tu nemamo kaj dodat.
- 5/5 ocjena

- Android 9 / Security patch September 2019. Sve super što se ažurnosti tiče. Nema Šijajomi bloata osim MiConnecta koji se deinstalira. Ono subjektivno, sere mi se od čistog Android sučelja i Google trake na home screenu koju nemreš ugasit (launcheri ne dolaze u obzir). Ima Dark tema, ali delimična. Aplikacije su bijele i dalje, kao i postavke, dok su tamni menu-evi. Fluidan i smooth rad, debelo finije nego na Moto G4 koji ima sličan čisti OS.
- 3/5 ocjena jer mi je puristički Android gadan

Ergonomija:
- Fino leži u ruci, dobro pogođena masa uređaja. Malo lakši od S9+, teži od S7.
- 5/5 ocjena

Kamera:
- Okinuo sam 2-3 slike u stanu pod lampom i 2-3 videa od 1080P 30 i 60FPS. Fotke su sasvim pristojne i upotrebljive. Video također samo ovaj 60FPS fino guta space (1s = 3MB). Fotke su oko 5MB. Puuuno bolje od Moto G4.
Sama aplikacija je OK, malo škrta na postavkama ali OK.
Slike i videoe okačim za koji dan.
- Ocjena 3.8/5 ako nam je benčmark S7 za 5/5 što se fotki tiče. Video bi bio 3.5/5.

Rekao bi da vrijedi te novce cca 1500 kn. Nešto overall bolji uređaj od Moto G7 po meni. No ako imate S7 ili P10 recimo, Mi A3 će vam biti razočarenje jer ne može ući u flagship teritorij ničime osim baterijom, a to je ono što se "ne vidi i ne čuje."

Eto, ak ima pitanja, štoljajte.
Brko je offline   Reply With Quote