Citiraj:
Autor Mate22
Tako i ja nešto računam.
Tamo na proljeće 2020.g. 4 ili 5 mjesec mogli bi imat nove veće brzine u ponudi preko bakrenih parica, naravno kome to bude dostupno u obliku FTTC/FTTB ili FTTdp.
Tako računam da će i A1 tu negdje kad i ovi obajviti dostupnost većih brizina na coaxu i uvest pomalo EuroDOCSIS 3.1.
Meni osobno je dostupan koaks kabel u zgradi i stanu a FTTC mi je odmah uz ulaz je 50m od mene.
Optiku direktno u stan ne očekujem u skoro vrijeme, jerbo im se u stare zgrade to neda komercijalno uvodit, dok je par desetaka metara od moje stare zgrade u novogradnju uveden FTTH ko od šale.
Veseli me ipak taj 35b profil super vectoringa u najavi, imao bi na njemu kao od šale 300/50Mbps kad mi je parica duljine samo 50-70m do tog FTTC kabineta.
Naravno da bi mi G.fast bio internet jack-pot, to bi bilo kao da dobijem optiku i puno bolje od koaks neta.
|
Pitanje je hoće li HT ikad nuditi više od 100/20mbps preko FTTC-a pošto će rijetko tko osim takvih kao što si ti tako blizu imati moguće veće brzine.
Za brzine iznad 100mbps im se prije isplati dovesti optiku do zgrada i uvesti FTTB i G.fast na kojem će nuditi brzine do 500/250Mbps.