Isto tako mi je situacija, nekih 35-40k eura, na proljeće se uzima nešto. Prvo sam ( i još uvijek ali malo manje) gledao, pošto ću uzeti neki SUV, Audi Q5 ili GLC Coupe ( Bmw neću niti Jaguare i sl), no koliko sam čuo svega i svačega iz uvoza da može biti, radije gledam uzeti novo. Zašto? Paa, pošto sam siguran da za te klase auta dijelovi i servisi nisu jeftini, ne želim da moram razmišljati o tome što će mi i kako otići i sl.
Dakako da za tu lovu možeš birati a ono dosta dobre aute, dosta mi je ljudi reklo da je to kocka, osim ako imaš viška love i vremena pa te nije briga.
Iskreno teško je biti pametan no mislim da ću, a i to preporučujem kolegi, uzeti novi auto, možda stisnem guzu pa proširim budžet ili uzmem manju klasu ili manje opreme.
Ipak se ima par godina garancije, ovi premium daju 4 ili 5 ( znam za Mercedes i Audi ) i to je isto nešto.
Kažem, meni je prvome tempting uzeti nešto staro 3-4 godine da je visoka klasa ali me brine što kasnije ako je nesreća da naletiš na nešto loše. No, zato je i jeftinije zar ne.