View Single Post
Staro 09.10.2019., 10:03   #13139
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Imam LG OLED 2+ godine, stari 2.5 webOS. Uglavnom, plex se možda može podesiti negdje u postavkama aplikacije ili servera da servira srt bez transkodiranja. Vjerojatno to Samsung ima automatski podešeno, ili na neki način sam učitava srt mimo plex protokola.
Nisam to uspio pronaci na server strani, mislim da to nema, ima samo hoces/neces titlove ali nista u vezi re-encodinga/burin-in specificno za titlove.

Citiraj:
Autor Libertus Pregled postova
Ja znam da sam pokušavao i nisam uspio rješiti na plex aplikaciji, pa sam instalirao xPlay i rješeno odmah (plaća se jednokratno).

Izbaci SRT datoteku iz foldera gdje je film, ostavi samo film, pusti da server očita sve, i vidi da li će ti bez titlova raditi normalno. Ako radi, onda je do transkodiranja, a tu si onda traži rješenje.
Instalirao sam xPlay (demo radi 5 dana) i sve id eglatko kao iz EMBYa, Plex sam nasao jednu seriju/epizodu koja zastane svaki put na istim mjestima (3 puta u pocetnih 4 minute) pa sam istestiroa na tome i jso par fullHD DD 5.1 filmova.
PLEX ako namjestim u settingsima playera (na TVu) da local encodira u 3MBit 720p onda ne trza/zastajkuje, sve prkeo toga uvijek zastane. Kod EMBYa i xPlaya sve radi savrseno i na "Original" tj. bez ikakvoh smanjivanja rezolucije

Znaci u pravu si ociti ga jeb.. nesto sa strane PLEXa (tj. tilove pokusava uprzit u video) koji eto neradi dobro sa LG TV-ima.
Nije problem platiti 9-10$ za xPlay, ono sto me brine je sto je aplikacija ruska i sto ko zna kad bi moglo prestat radit ili da Plex napravi neki upgrade koji vise ne dozvoli xPlayu da se logira na njega .

Hvala za info nisam ni znao za taj xPlay. Relnoo mogo bi se prebacit na EMBY ali neda mi se svu bazu sad rucno pregledavat sto sam gledo sto nisam .

P.S. Nego jel ima taj xPlay neku opciju da shifta titlove na daljinskom na neku tipku bez da se otvori onaj menu desno +/- opcije, znaci da live shiftam ali bez tog menua na ekranu ? Plex to uopce nema pa je po tom pitnju dobro premda mi se glavni menu/Home vise svidja na native plexu, na xPlayu mi fale neke sitnice.

BTW na Samsung TV Plexu mogu mjenjati boju titlova i setati poziciju te velicinu, na LGu to nisam nasao ?