Citiraj:
Autor Libertus
Imam LG OLED 2+ godine, stari 2.5 webOS. Uglavnom, plex se možda može podesiti negdje u postavkama aplikacije ili servera da servira srt bez transkodiranja. Vjerojatno to Samsung ima automatski podešeno, ili na neki način sam učitava srt mimo plex protokola.
|
Nisam to uspio pronaci na server strani, mislim da to nema, ima samo hoces/neces titlove ali nista u vezi re-encodinga/burin-in specificno za titlove.
Citiraj:
Autor Libertus
Ja znam da sam pokušavao i nisam uspio rješiti na plex aplikaciji, pa sam instalirao xPlay i rješeno odmah (plaća se jednokratno).
Izbaci SRT datoteku iz foldera gdje je film, ostavi samo film, pusti da server očita sve, i vidi da li će ti bez titlova raditi normalno. Ako radi, onda je do transkodiranja, a tu si onda traži rješenje.
|
Instalirao sam xPlay (demo radi 5 dana) i sve id eglatko kao iz EMBYa, Plex sam nasao jednu seriju/epizodu koja zastane svaki put na istim mjestima (3 puta u pocetnih 4 minute) pa sam istestiroa na tome i jso par fullHD DD 5.1 filmova.
PLEX ako namjestim u settingsima playera (na TVu) da local encodira u 3MBit 720p onda ne trza/zastajkuje, sve prkeo toga uvijek zastane. Kod EMBYa i xPlaya sve radi savrseno i na "Original" tj. bez ikakvoh smanjivanja rezolucije
Znaci u pravu si ociti ga jeb.. nesto sa strane PLEXa (tj. tilove pokusava uprzit u video) koji eto neradi dobro sa LG TV-ima.
Nije problem platiti 9-10$ za xPlay, ono sto me brine je sto je aplikacija ruska i sto ko zna kad bi moglo prestat radit ili da Plex napravi neki upgrade koji vise ne dozvoli xPlayu da se logira na njega

.
Hvala za info nisam ni znao za taj xPlay. Relnoo mogo bi se prebacit na EMBY ali neda mi se svu bazu sad rucno pregledavat sto sam gledo sto nisam

.
P.S. Nego jel ima taj xPlay neku opciju da shifta titlove na daljinskom na neku tipku bez da se otvori onaj menu desno +/- opcije, znaci da live shiftam ali bez tog menua na ekranu ? Plex to uopce nema pa je po tom pitnju dobro premda mi se glavni menu/Home vise svidja na native plexu, na xPlayu mi fale neke sitnice.
BTW na Samsung TV Plexu mogu mjenjati boju titlova i setati poziciju te velicinu, na LGu to nisam nasao ?