View Single Post
Staro 07.10.2019., 11:15   #262
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ma da, naravno da će astrokamera bit prilagođena za svrhu kojoj je namjenjena i bolja u tome od bilokojeg drugog proizvoda, pogotovo
te sa hlađenjem i CCD senzorima, no taj sustav je nebrojeno puta manje kompleksan od prave kamere i softwareski i hardwareski, ali
naravno tržište je malo i moraju se ostvariti margine profita i to je sve u redu, no nije za moj džep

Isto tako smatram nema teoretske sanse da ce npr ASI224(od 2000kn) sa 1/3" senzorom outpreformat nešto sa 1" senzorom pogotovo
ako je BSI senzor. Realno u svakoj kameri senzor je 90% posla. Naravno ako software kamere dopušta duže ekspozicije. A i subjektivno
ne virujem da ASI183(1 inch senzor, oko 5-6 tisuca kuna) daje 10 puta bolje rezultate od ovog Samsungovog senzora za 10 puta više
para(500 i 5000)
A i još bi Samsunga mogao nositi okolo po danu, jer vjerojatno slikaje bolje od moba.

Inače mene ne zanima astrofotografija ko takva nego me zanima EEA, i zato bi obavezno kameru u boji. Sa teleskopom već vidim sive mrlje,
oću vidit malo detalja, a logika mi je jednostavna, veći senzor = veći FOV, Imam Skywatcher 130p F5 na EQ2 mountu(triba sampar sto kuna
više dat za eq3, kad sam uzima teleskop nisam mountove istraživao baš vidio sam da je okej po težini) sa custom Arduino trackingom (nemam jos guidanja)
OuttaControl je offline   Reply With Quote