Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 05.10.2019., 15:22   #10089
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kao ljubitelj ambienta i derivata istog ne bi ti mogao preporučiti niti BX5 D2. BX5 baš pitaju za subwoofer ako želiš doživjeti niske. Ili prtljanje po ekvilajzeru i pumpanje istih. Godinama ih imam, volim ih za sve ostale žanrove koje slušam, ali mi jednostavno fali još malo za bass heavy elektroniku.

Glede bluetootha, prošao sam i to. Najelegantnije rješenje mi se pokazao Chromecast audio jer mi sve aplikacije koje koristim uredno castaju pa jedna briga manje s protokolom. BT mi je bio loš jer on streama sve, i notifikacije i pozive, dosta iritantno.
Citiraj:
Autor gbijelic Pregled postova
Ja bih dodao sub.... imao sam Tannoy reveal 802 koji imaju 20cm bass driver pa im je isto falio sub...
Citiraj:
Autor Flood Pregled postova
Remixer,odredi si koliko lovice misliš potrošiti i kreni u obilazak trgovina koje prodaju monitore.Bezze trošiš vrijeme,zvučnike moraš čuti prije kupnje...najbolje usporedno njih nekoliko preko mixera,pa samo prebacuješ.Na kraju odabereš šta ti najviše odgovara.
Citiraj:
Autor donkimizer Pregled postova
To ti ništa nema pošteni midbass i bit će ti dosada za tehno. Ograničenja veličinom ti baš i ne pomažu jer, iako postoje iznimke, monitoru s poštenim basom treba volumen kabineta od cca 10-15 litara (recimo do nekakvih 35-40 Hz).
A subwoofera se isto ne moraš bojati, kajgod pojačaš preglasno susjedi će se buniti, a ionak sumnjam da ćeš u tu sobu stavit sub od kojeg plešu zidovi.

Hvala momci, sve stoji. Mogao bih potrošiti i više novaca ali takve veće zvučnike nemam gdje stvaviti.

Problem je što sam ''privremeno'' u Irskoj, a to je sada već 4 godine i koristim Divoom Outdoor 2nd gen bluetooth zvučnik s kojim sam zadovoljan, pa sam htio nabavit' nešto samo malo bolje/kvalitetnije da budem još više zadovoljan :-)

Nemam gdje isprobati, po lokalnim dućanima sa tehnikom imaju samo male PC zvučnike ili obične bluetooth zvučnike, ali zato tostera ima 99 vrsti i u svakoj trgovini

-jedino da uzmem Presonus + neki malecki sub posebno jer su Presonus Eris 3.5 proglašeni najboljim budget studio monitorima ispod 100$ a sub stignem uzet kasnije...