Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.10.2019., 14:04   #46371
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Cros

VW Tiguan, 2.0 TDI, 150 konja, DSG. Prošao 14 000 km, star godinu i par mjeseci.
Prošle godine u studenom, žena pali auto, pišti upozorenje da se provjeri rashladna tekućina . Stanemo sa strane, ja provjerim i vidim da je ispod minimuma . Zovem ovlašteni servis, oni kažu da ulijem 3-4 dcl destilirane vode, i dovedem auto.
Auto dovedeno, pregledano, oni kažu sa njihove strane da je sve u redu, da se radi o odzračivanju, da je VW napisao servisni bulletin o tome i da je sve pod kontrolom.
U međuvremenu, ja jednom mjesečno cca kontroliram razinu rashladne tekućine i svaki put sve ok.
Zadnji put gledao razinu rashladne tekućine krajem osmog početkom devetog mjeseca.
Danas ujutro žena pali auto, opet svira rashladna tekućina, isti tren gasi auto, dižem haubu rashladna tekućina opet ispod minimuma.
Ostavimo auto ispred kuće, uzmemo drugo auto, zovem servis, šalju vučnu službu. Prije nego što će vučna služba dignuti auto, ja opet dižem haubu i gledam nivo tekućine (u tom trenutku auto je bilo cca 3 sata na ravnom,i nije ga se palilo) razina tekućine opet ispod minimuma.
U prilogu i slika.

Auto ode u servis, nakon sat i pol vremena (da li je to uopće dovoljno vremena da se iskontrolira rashladni sustav, budući treba minimalno 30-45 minuta da bi se uopće stiglo do servisa?) zove voditelj servisa i kaže da je sve u redu sa autom, da se opet radi o odzračivanju.

Da vas poštedim priče,rasprave i nadjebavanja sa servisom, moje pitanje je sljedeće:

1) Koje odzračivanje ? Jel itko ikad čuo za takav problem ili bulletin od VW-a za Tiguan?

2) S obzirom da je njima svaki problem sa rashladnom tekućinom "odzračivanje", idući put kad mi recimo na AC na 130 km/h krene svirati provjeri rashladnu tekućinu, kako bi ja trebao znati da se radi o famoznom odzračivanju, a ne recimo o puknuću cijevi koja vodi rashladnu tekućinu,ili nešto slično?

Zadnje izmijenjeno od: Colop. 04.10.2019. u 14:14.
Colop je offline   Reply With Quote