Citiraj:
Autor domy_os
Prebacivanje u tom slučaju nikako ne preporučam jer hrpa stvari će i dalje imati zapisanu staru lokaciju na sistemskoj particiji, a to onda napravi cijeli cirkus s aplikacijama. Morao bi ručno pročešljati cijeli registry i sve postavke na disku i mijenjati lokaciju. Na kraju bi ispala skuplja pita nego tepsija.
Najbolje privremeno promijeni default putanju za usere, napravi novog usera, logiraj se u njega da se napravi registry key, vrati default lokaciju na staru, migriraj podatke i obriši starog usera. To promijeniš u HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList i onda string ProfilesDirectory promijeniš iz %SystemDrive%\Users u recimo D:\Users ili koji već hoćeš.
I tu vrijedi jedna napomena. Ako ti taj disk/particija kojim slučajem postane nedostupan ili promijeni slovo (neću ulaziti u razloge), onda i korisnik i sve njegove postavke postaju nedostupne i stvara se privremeni profil na default lokaciji (zato sam rekao da vratiš lokaciju na staro, inače može biti problem) čiji podaci i postavke vrijede do restarta. Kad pravi user profil postane dostupan na svom mjestu, onda opet možeš ući u njega.
|
Ok, hvala. Probao sam tako ali onda moram desktop ponovo podešavat, programe također itd. Htio sam users mapu prebaciti na D, da bude sigurnija. Ne bi volio da mi hard rikne i povuče sve sa users mape. No backupiram često pa vjerujem da je bolje pustiti kako je. Ipak stvari brže rade na SSD-e (otvranje dokumeneta, fotki itd.).
Koliko shvaćam isto se može napraviti za Program files i program data foldere? No onda bi se programi sporije učitavali jer bi bili na mehaničkom disku, jel tako?