Tema: Automobili
View Single Post
Staro 28.09.2019., 20:36   #46315
zvonac
Premium
Moj komp

zvonac's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor c-shadow Pregled postova
Mislim da je generaliziranje iako sam čuo od par mehaničara da su skidali Monroe za kratko vrijeme opet s auta jer su propali. Dosta ovisi i o ispravnoj ugradnji, moguće je netko zafusao u tom slučaju.
Nije focus, ali stavljao sam na renaulta scenica Monroe OE spectrum jer je to bio kao noviji i bolji od Monroe Original modela za taj auto. Samo ta dva modela bili su dosrupni, za taj tvoj premium nisam čuo.
Originali su isto bili monroe na tom renaultu. OE spectrum me nisu odusevili, mrvicu su tvrđi od starih. Možda zato što su stari propali malo vremenom, ali sad da to idem raditi, vjerojatno bi uzeo original od proizvođača auta jer s tim si barem siguran. Meni su ti OE spectrum djelovali da su malo tvrđi, auto je sitno više nabijao na kratkim poprečnim rupama, ali je dobio na stabilnosti u zavojima i nije se toliko ljuljao. Cjenovno mi je monroe tada ispao osjetno povoljniji od konkurencije: KYB, Sachs,...
Ma u biti to su ti amortizeri, Monroe oespectrum premium, ne znam jel ima razlike između tvojih koje si imao i ovih "premium" osim u imenu..

A ne znam kaj može tu sfušat oko montaže amortizera, jedino ak ga slijepac stavlja i još naopako Al to onda više nije mehaničar neg neznalica..

Budem još pogledao malo okolo oko tih amortizera, samo me zanima kaj je monroe tolko podbacio u zadnje vrijeme, pošto ga ljudi izbjegavaju ili je to još ostalo od prije dok je bio na lošem glasu.. Nekaj sam čuo da ova novija serija je ok od Monroa.
zvonac je offline   Reply With Quote