View Single Post
Staro 28.09.2019., 16:43   #1453
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Meni je stvarno nejasno to da svaki novi BIOS istovremeno nekome bude spasenje poslano sa neba, a nekome želja da ispuca nekoliko komada iz tetejca u PC.

Ne kažem da ne vjerujem da nemate problema nego mi nije jasno što njima u Asusu nije jasno

Npr. evo sad taj 0075. Meni riješio ovo što nazivate "dual boot" i digao boost clockove za 100 MHz, sa 4300 na 4400MHz. Dakle 2 pozitivne stvari mi je donio, a negativne nisam primjetio.

A vama nekima 0075 donio random freezove, rebootanja iz Winsa, bsodove i ne znam što ne.

Tako da je teško reći je li do pojedine ploče, pojedinog rama, pojedinog proca, pa je još teže prognozirati za recimo kolegu MiL-a. Iz svog kuta mogu reći da nikad nisam imao problema sa tom pločom u 2 i pol godine koliko ju već gazim. Tako da u tvom slučaju kolega MiL, možda nikad ne dočekaš to kako želiš da ona radi.

Onda ili X570 ili Intel
To je to, gledam po forumima i masu ih ima baš gadne probleme.
Ja osim u početku sada nemam više problema (možda je fakat bio proc?!), sve radi odlično pa me strah uopće probavat te BETA BIOSe. Tih 25-100mhz boosta mi je nebitno kraj stabilnosti. Double boot i problem sa gašenjem i/ili divljanjem ventova isto nemam pa realno ne moram ni eksperimentirat dok ne izbace službeni BIOS (ne koristim nikakav ASUS bloatware za win, čak i drivere za zvuk sam skinuo direkt sa realteka, a ventove sam poštelao u BIOSu; ovo napominjem jer mi se čini da probleme većinom imaju ljudi koji koriste ASUSov soft za štelanje ventova). Moram priznat da ovo nisam očekivao od Asusa i od flagship ploče, stare ali opet flagship. I iskreno mi nije drago vidjet da noviji BIOSi imaju masu problema sa zen/zen+, OK lako za nas sa flashbackom, ali ovi koji ga nemaju su u nezavidnom položaju.