Doma imamo laminat otkad sam bio klinac, znaci oko 20ak godina. Nista mu nije. Na par mjesta se okrhnuo cosak jer je lose napravljen (kvalitetan laminat ne smije imati razliku u visini od letvice do letvice kad je postavljen). Na proslom poslu sam prodao masu dobrog laminata, ali isto tako bitna je i podloga ako zelis ublaziti buku (deblje festor ploce, ne onaj shit od rolane spuzve). Razlika se osjeti.
Parket je danas fala bogu moguce dobiti u raznim izvedbama od uljenog do laka na bazi vode. Mislim da se oni stari visoki sjaj lakovi vise niti ne nude kao prvi izbor jer su demode

Imao sam priliku "osjetiti" mat i uljene parkete, palube od tikovine i sl. ma perverzija. Al da je osjetljivo, je. Ne bih to imao doma s malom djecom i zivotinjama.
Uvijek bi radije uzeo visu klasu laminata s boljom izolacijom ispred srednje klase parketa. Bio, vidio, dovoljno.
Nikad ne zaboravim jednu ruskinju koja je kupovala iskljucivo nekakav alergen free i kemija free stajaznam izdrkani laminat, Krono ako se dobro sjecam... Oko 100 €/m2. Pare nisu bile problem jer ce joj se dijete sutra po tom podu igrati