Citiraj:
Autor Mirkopoter
Od 11. mjeseca ću se vozit autoputom/brzom cestom 100 km u jednom smjeru i 100 km u drugom smjeru svaki dan pon-pet. Nakon toga će biti neka kombinirana vožnja, malo grad malo otvorena cesta.
|
Po meni su ti bitne dvije stvari za opisane potrebe - dizel+tempomat,...
... tako da limuzina sa četvoro vrata i klasa auta ide u drugi plan, pogotovo ako ćeš se od ponedjeljka do petka voziti sam u autu i tu treba razmišljati o drugim troškovima osim veličine auta jer ćeš mjesečno saditi oko 4k km tako da te svaku godinu čeka novi komplet ljetnih guma i svake dvije do tri komplet zimskih pa je bitno je li za jednu gumu moraš dati 500 ili 800-1000 kn (u pravilu manji auto = jeftinije gume). Osim toga računaj da svakih 10k km trebaš napraviti barem promjenu ulja ako ne i filtera i drugih sitnica koje ulaze u mali servis.
Ono što želim reći je da si na papir staviš troškove eksploatacije auta jer ti je to bitnije od klase/veličine auta.
EDIT:
Ako baš mora biti auto s četvorim vratima onda baci oko na c-elysee, nešto
ovakvo, istina da auto ima mušica, ergonomija korištenja auta (barem meni) je malo čudna, ali troši kikiriki, ima tempomat i klimu, gume su jeftine, a ovjes francuski ok iako je malo bučniji na lošim cestama i ako ga redovito i kvalitetno održavaš ne bi smjelo biti problema.