View Single Post
Staro 22.09.2019., 17:10   #11
iwwwek
xampp rulez

iwwwek's Avatar

Datum registracije: May 2009
U ljeto 2010. kupio sam neku knjigu "Izrada web stranica u 17 lekcija", ili tako nekako i za mjesec dana sve prošao. Nakon toga napravio sam prvu web stranicu koju sam naplatio 1800 kn https://web.archive.org/web/20100328....hr/index.html. Istina tada je sve bilo jednostavno, html, css i mrva javascript-a. U školi sam učio basic i fortran ali o izradi web stranica nisam imao pojma.
Tečajevi su dobri ako si totalni početnik ali nisu dovoljni. Sjećam se kolegice koja je završila tečaj web dizajna u Algebri i nije znala kako napraviti referencu na js datoteku te još neke bazične stvari nije znala pa sam se začudio.
Lani sam pohađao tečaj za specijalstu digitalnog marketinga. Neke stvati odlične a neke jako loše. Toliko o tečajevima iz mog iskustva.
Prije nego se odlučiš moj ti je savjet da prvo naučiš kako to sve funkcionira, osnovne stvari, te čemu šta služi.
Znači šta je html i css i čemu služi (ne kako se radi u tome), šta su php, java i c# i koja im je svrha. Šta su apache, nginx i iis, koja im je namjena.
Microsoft platforma (windows, iis, asp.net, mssql) ili OpenSource (linux, apache, php, mysql). Šta je framework, čemu služi i koji su (bootstrap css, laravel php itd). Šta je WordPress, Joomla! i za što su dobri.
Kada sve to malo rastumačiš lakše ćeš odlučiti kojim putem.