View Single Post
Staro 22.09.2019., 14:57   #3247
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Ma ova cijena 11tice je ok, jedino me gabariti smartfona, reza ekrana i lcd bode u oči..
Slažem se za gabarite, ali osobno mi je Appleov LCD bolji i tu sam u manjini, izgleda. Nema flickera, a prava rezolucija je bolja nego na njihovom OLEDu. Mora se uračunati da OLED ima PenTile raspored subpixela i da je stvarna gustoća plavih i crvenih subpixela rjeđa nego na LCD-u. Testirao sam to naslijepo s različitim mobitelima bez da sam znao kakav ekran imaju, i stvarno me smeta PenTile sub 500-ish PPI. Također, subjektivno, smeta me prikaz bijelih slova na crnoj podlozi na OLED-u jer to vidim jako muljavo. Vjerojatno je do mene, nezdravih očiju i što na blizinu vidim puno bolje nego što bi trebao. A zbog PenTilea, prikaz bijele podloge mi nije uniformno bijel kao s RGB subpixelima, već izgleda kao da ima overlayanu mrežu preko cijelog ekrana.

Citiraj:
11p mi se više dopada bar što se tiče ergonomije odnosno dimenzija uređaja, slično ko i 10e, samo kaj 11p ima značajno bolju bateriju, odnosno iskoristivost, zahvaljujući OSu.
Yup... Moja računica je 70+/-1mm širine uređaja, da bih ga mogao normalno koristiti.
Gledao sam i S10 i S10e, oba su mi bila jako zanimljiva.

Citiraj:
Nego nekaj me zanima, dal je kaj poboljšano na IOSu u vidu povezivanja bluetootha sa ostalim smartfonima ili recimo sa radiom u autu, kak ajfon stoji po tom pitanju?
Ne pratim ios, al znam da je za neke stvari trebalo JB, kao onda se otvaraju sve mogućnosti ios-a. To sam pratio još dok sam imao 6S, a prošlo je ohoho vremena od tad.
Hmmm... I dalje se BT ne koristi za povezivanje s drugim smartphonima. Koristi se kod AirDropa za dogovor, ali ostatak ide preko ad-hoc WiFia. A i danas uz brzine mobilne mreže, često mi je brže stavit nešto u cloud (ili vjerojatno već je u cloudu) i samo dijeliti link. Davno mi je BT otpao kao opcija za način dijeljenja fileova.
S autom/BT zvučnicima i slično nema problema, radi kao što bi očekivao. Kod slušalica je malo nezgodno što ne podržava Qualcommov aptX (HD), pa bi trebalo paziti da podržavaju AAC.
IcyTexx je offline   Reply With Quote