Citiraj:
Autor zvonac
Ma ova cijena 11tice je ok, jedino me gabariti smartfona, reza ekrana i lcd bode u oči..
|
Slažem se za gabarite, ali osobno mi je Appleov LCD bolji i tu sam u manjini, izgleda. Nema flickera, a prava rezolucija je bolja nego na njihovom OLEDu. Mora se uračunati da OLED ima PenTile raspored subpixela i da je stvarna gustoća plavih i crvenih subpixela rjeđa nego na LCD-u. Testirao sam to naslijepo s različitim mobitelima bez da sam znao kakav ekran imaju, i stvarno me smeta PenTile sub 500-ish PPI. Također, subjektivno, smeta me prikaz bijelih slova na crnoj podlozi na OLED-u jer to vidim jako muljavo. Vjerojatno je do mene, nezdravih očiju i što na blizinu vidim puno bolje nego što bi trebao. A zbog PenTilea, prikaz bijele podloge mi nije uniformno bijel kao s RGB subpixelima, već izgleda kao da ima overlayanu mrežu preko cijelog ekrana.
Citiraj:
Autor zvonac
11p mi se više dopada bar što se tiče ergonomije odnosno dimenzija uređaja, slično ko i 10e, samo kaj 11p ima značajno bolju bateriju, odnosno iskoristivost, zahvaljujući OSu.
|
Yup... Moja računica je 70+/-1mm širine uređaja, da bih ga mogao normalno koristiti.
Gledao sam i S10 i S10e, oba su mi bila jako zanimljiva.
Citiraj:
Autor zvonac
Nego nekaj me zanima, dal je kaj poboljšano na IOSu u vidu povezivanja bluetootha sa ostalim smartfonima ili recimo sa radiom u autu, kak ajfon stoji po tom pitanju?
Ne pratim ios, al znam da je za neke stvari trebalo JB, kao onda se otvaraju sve mogućnosti ios-a. To sam pratio još dok sam imao 6S, a prošlo je ohoho vremena od tad.
|
Hmmm... I dalje se BT ne koristi za povezivanje s drugim smartphonima. Koristi se kod AirDropa za dogovor, ali ostatak ide preko ad-hoc WiFia. A i danas uz brzine mobilne mreže, često mi je brže stavit nešto u cloud (ili vjerojatno već je u cloudu) i samo dijeliti link. Davno mi je BT otpao kao opcija za način dijeljenja fileova.
S autom/BT zvučnicima i slično nema problema, radi kao što bi očekivao. Kod slušalica je malo nezgodno što ne podržava Qualcommov aptX (HD), pa bi trebalo paziti da podržavaju AAC.