Tema: Automobili
View Single Post
Staro 22.09.2019., 13:23   #46182
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Skoro 5.ooo eurića za 20 godina staru Pasatinu s anemičnim benzincem. Zar ima na forumu netko tko misli da je to dobar deal?
Općenito ne mislim da je 1.6 atmosferac bez turba, pogotovo na limuzini, motor koji bih ja vozio. Ali to ne znači da ga ne mogu preporučiti nekome kome možda konji nisu bitni. Znam ljude koji voze Fieste sa 60ks, pa ih to ne smeta... osobno to ne bih mogao, ali eto iznenadi se čovjek kad shvati da proizvođači auta ne rade sve svoje modele samo za jedan tip vozača.

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Jel vam nije bolje kupiti nešto manji a puno noviji auto? Ja imam 14 godina starog Golfa s 270tkm, i sad da kupujem nebi kupio tako star auto, nebitno koje marke. "Osjeti" se da je to već star auto, i traži zamjenu nekih djelova s vremena na vrijeme. Pomalo su dotrajali gumeni dijelovi, dijelovi ovjesa, raznorazni motorići ventilacije, serva i sl. I to nema veze s markom, već s godinama.
Ovisi dal će te taj manji auto zadovoljiti. Osobno imam stare aute sam, i znam na što misliš. Jednostavno se stvari počinju "gasiti" ili raspadati, čisto od godina.

I imam sličnu dilemu, razmišljao sam kupiti novu Fiestu, odličan auto, živcira me 1.0 tricilindra motor, ali mislim si, naviknuo bih se na to... ono na što se ne bih naviknuo ipak je pomanjkanje prostora naprijed. Pogotovo u širinu.
Clio (pogotovo ovaj najnoviji) je tu puno bolji, ali ima dosta lošiji (nemirniji) ovjes od Fieste, pa me to živcira... i na kraju sam odustao od manjih autiju. Kad se navikneš na kompaktnu klasu, a pogotovo nešto više (trenutno vozim staru Mazdu 6), jako teško je preći na gradski auto, bez obzira što bi zadovoljio moje potrebe.

Poanta: apsolutno isprobaj te manje aute koje misliš kupiti, ako imaš frendove koji ih imaju ili odeš na sajam rabljenih, pa se pokušaš sjesti u te male aute, namjestiti...

Pretpostaviti ću da ti manjak mjesta na stražnjoj klupi i gepek ne igraju ulogu, inače valjda ne bi gledao manje aute?
Elven je offline   Reply With Quote