Sjeća li se tko Nokie?
Apple radi ono što je Nokia radila tamo cca. 2000. - 2005.
Sve što je kod konkurencije već bio standard, Nokia je trpala u svoje uređaje dosta kasnije, i to tek u najjače (najskuplje) modele.
Nokia serije 8 i 9, ili kasnije E i N, su mi onda bili u istoj kategoriji kao iPhone u ovoj svojoj eri postojanja.
Probao, vidio što može, nije me interesiralo. iPhone ima brutalne business deployment mogućnosti, što ljudi uopće ne znaju.
Integracija i administriranje Apple uređaja u poslovanju je daleko jednostavnije i brže, od bilo koje druge kombinacije.
Koga zanima više, može više saznati ovdje:
https://www.apple.com/business/it/
Ne znam mogu li nabrojati na prste obje ruke, tko od domaćih poslovnih korisnika uopće zna ili koristi te mogućnosti.
Idealni mobilni OS bi bio kombinacija iOS-a i Androida, zatvorenosti i otvorenosti, nešto što je bio Symbian svojevremeno.
Sjećam se problema s faksa gdje se nitko s OSX i iOS nije mogao spojiti na eduroam, jer koristi EAP-TTLS. Svi Androidi su se normalno spajali, jer su mogli primiti vanjske certifikate.
Kasnije je to riješeno, ali tek novom verzijom OS-a koja je stigla nakon skoro godinu dana. Nije Apple savršen, daleko od toga. Što sam stariji, sve su mi privlačniji, jer mi se više ne da čačkati ispod površine OS-a da bih napravio neke stvari i sigurno će doći trenutak kad ću odlučiti da ću platiti nešto više za taj luksuz.
Kao i s Nokijom tad, s Appleom je ista situacija. Dio korisnika će kupiti jer je već postojeći zadovoljni korisnik. Dio jer želi probati nešto novo i drugačije od onog što trenutno koristi. Dio će kupiti jer će se bolje osjećati.
Svatko svoj križ nosi, ne vidim zašto bi se morali sekirati ako vam susjedi i prijatelji istresu 10 000kn za iPhone. Isključivo je njihov problem ako im kvaliteta života zbog tog trpi. Ni prvi ni zadnji.
Jel stojite pred finim restoranima i prigovarate ljudima što jedu steak za 200 kn, kad su mogli otići na grah s kobasom za 25 i imati isti rezultat (pun želudac i pun wc)