Citiraj:
Autor rak21
Po meni, ovo bi bio neki poredak OS.ova na TV.ima;
1. LG webOS
2. Samsung Tizen
3. Ostali
Android bi na papiru trebao biti pri vrhu ali realno, radi loše..
|
Imam jednog Samsunga sa TizenOS 1.0 (model iz 2015) i jednog LG (model iz 2017) sa WebOS 3.5 (sad upgrejdan na 3.8) i meni je Tizen bolji za koristenje i opcenito bolje smisljen, vise user friendly a i estetski ljepsi (nema napadnih boja kao kod WebOSa gdje je sve sareno kao da je neko pofarbo Uskrsna jaja).
- Recimo kod tizena mi na dodir pointera (ziroskop kao kod LG magic remotea) desno ispisuje ime serije/filma koji ide, lijevo ima oznaku koliki je volume, ali i koliko vec traje doticna serija/film/emisja tj. ime fina tanka linija ispod koja "ide".
- Kod WebOSa moram kliknuti ok, pa gore na doticni sadrzaj pa opet ok da mi udje u taj menu trenutne serije i onda tek dobijem crtu kolko to vec traje i sta je slijedece.
- EPG menu mi je isto kod Samsunga ljepsi.
- A o pointeru da ne govorimo, samsung ima fino decentni bijeli/svijetlo sivi pointer krug koji kod klika dobije centralnu tock dok LG ima ono OGROMNO Pink Jaje (djeca dizajnirala ??).
- isto tako nemogu nikako naci na LG WebOsu kako da "pinam" neke aplikacije koje sam isntalirao da mi stalno budu na istom mjestu (koa kod Samsunga gdje ima "pin it" opcija) pa mi stlano ispremjesta ikone dolje, jednom mi je prvi youtube, jendom plex, jednom emby pa tako izmjesa mi te ikone svaki put

. Mislio sma da je ono zavisno koju aplikaciju sam koristio zadnju ali nije ni to, nekad mi plex zavris ono dva ekrana desno scrollam dok dodjem do njega. Mozda postoji ta opcija na WeboOS 4.x ? ali ja je nisam nasao na mom WebOS 3.x dok na Tizenu vec prva verzija Tizena to ima.
Ali na kraju izgelda da cu uzeti jos jedan LG krajem godine jer Samsung vise nema ziroskop u daljinskom (dobio sma dva sa ovim moji TVom a od 2016 su izbacili to) pa mi se cini da budem "morao" ici na LW OLED sa MagicRemoteom jer ziroskop mi je sad must have a samo jos LG ih ima kolko vidim

.