15.09.2019., 13:55
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor Lewis
Ajd bas javi dojmove za Roccat Vulcan. Prosle godine sam je ganjao 3 mjeseca i kad je napokon stigla u 12 mjesecu i naravno dosao krivi model sa malim enterom pa sam je vratio.
|
Treba se naviknuti na ove tipke koje kao da lebde jer imam običaj "maziti" tipke dok radim i to je ovdje malo čudno, ali zasad mi je odlična. Buka mi je u razini stare Logitech Wave membranske. U odnosu na Suoru FX koju sam kratko testirao, Vulcan je za nijansu tiša, Titan switchevi imaju za nijansu manje otpora od TTC Brown, kraći je hod i opruge ne odjekuju kod tipkanja. Svjetlost LED-ica ne smeta dok se normalno sjedi, kreće smetati tek kad se nagneš lijevo-desno više od 35-40°. Volio bih da je wrist pad od nekog mekog materijala i da je malo viši u odnosu na tipke.
Citiraj:
Autor T}{OR
Isprobao Red, Blue, te zatim Brown. Za nekoga tko tipka sa svih 10 prstiju kao ja, Red je totalni fail. Isključivo za igre IMHO.
Blue su bez sumnje D ŠIT za tipkanje, ali izludiš sve osobe u sobi plus par susjeda ako su dovoljno blizu. Za ured osim ako nisi direktor (i.e. solo u sobi) ne dolaze u obzir.
Brown su nakon Blue na prvu bili čudni (valjda od tuda izraz "pokvareni Red") ili za nekoga tko je navikao na Blue skoro bez taktilnog osjećaja. No, s vremenom točno skužiš gdje je klik, i sasvim uredno se na njima tipka. Zato se i preporučaju za početnike i osobe koje nemaju puno ili nikakvog iskustva sa mehaničkim tipkovnicama za prvu tipkovnicu.
|
Slažem se u potpunosti. Ja nisam nikakav expert ili geek po pitanju tipkovnica, testirao sam što se nudilo u trgovini i kao početnik se odlučio za nešto slično brown. Red mi je premekana i ne igram se, a blue debelo preglasna.
|
|
|