Isprobao Red, Blue, te zatim Brown. Za nekoga tko tipka sa svih 10 prstiju kao ja, Red je totalni fail. Isključivo za igre IMHO.
Blue su bez sumnje D ŠIT za tipkanje, ali izludiš sve osobe u sobi plus par susjeda ako su dovoljno blizu. Za ured osim ako nisi direktor (i.e. solo u sobi) ne dolaze u obzir.
Brown su nakon Blue na prvu bili čudni (valjda od tuda izraz "pokvareni Red") ili za nekoga tko je navikao na Blue skoro bez taktilnog osjećaja. No, s vremenom točno skužiš gdje je klik, i sasvim uredno se na njima tipka. Zato se i preporučaju za početnike i osobe koje nemaju puno ili nikakvog iskustva sa mehaničkim tipkovnicama za prvu tipkovnicu.
Citiraj:
Autor BsClocked
Gateroni su laksi,ugladeniji pri pritisku te imaju nesto visu tocku pritiska,ili laicki jeftiniji i bolji jer su vecini slucaja tvornicki vec podmazni.
Vecina po interljnetu kaze isto da su gateron bolji a mogu potvrdit osobno da su i meni gateroni drazi.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
|
Tenks na info, tako nekako sam i mislio da je slučaj. MX Clear mi je bila druga opcija ali ih je fakat teško za naći. Vidim i da drugi ovdje misle kako je otpor možda malo prevelik...
Kakvi su Gateron Silent Brown u usporedbi sa normalnim Gateron Brown?
Razmišljam o mini 65% tipkovnici za doma (za job sam si naručio Ducky One 2 TKL). Ova izgleda interesantno, jedina mana su joj ABS tipke sa nestandardnim donjim desnim redom pa je teško za naći aftermarket tipke.
(EDIT: Čitam recenzije na Amazonu i vele da krajem godine izlazi sa PBT tipkama, ako bude tako uzimam 200%)
Ovaj Tai-hao set ima taj manji shift, ali sumnjam da pokriva manji CTRL i 2 x FN tipke:
https://shop.tai-hao.com/products/pb...d52417210019bb