Što se austrijske pošte tiče.. I njih nabijem na ku...c.
Priča ide ovako
Frendica šalje paket sa čoksama i bonbonima (ko '91.) i lijepo napiše moje ime, prezime, adresu, bla bla. I pošalje iz austrije za Zagreb..
I nakon par dana me pita, e jel došo paket. Reko kakav paket, ništ ja ne znam. Reko ajd raspitat cu se u pošti, oni ništa ne znaju. Ajd pričekat čemo još, prošlo cca 7 dana, još ništa.
Ide ona zvat austrijsku pošta, sazna da su ovi dali paket DPD-u ak se ne varam. Zove DPD, oni kazu imaju paket al ne znaju kome dostavit, nit adresu. Zovem ja DPD i dajem drugu adresu od posla i nakon 2 dana dobivam paket.
Što se dogodilo,
frendica je sve napisala lijepo i čitko na paket, onda je došo neki seljo u pošti u Innsbrucku ili Beču ili štaveč, prekeljio njene čitko napisane podatke sa njihovom sprintanom naljepnicom koja je sadržavala ove podatke. Ime, ulica, grad, država, bez Prezimena, kucnog broja i broja mobitela
Tko god je tu naljepnicu ispunjavao (jel stroj, il je radnik), na nju nije napisao Prezime, kucni broja i broj mobitela
DPD uzima paket, kelji svoju naljepnicu sa svojim kodovima i naravno prepisuje podatke gdje opet pol tog fali.
DPD dostavljac vidijo paket, šta on zna tko je Đoni u jednoj zg ulici sa cca 40 brojeva i ulaza u zgradu. Da je došlo kod poštara možda bi i napiko otprilike, ali dostavna sluzba jok.
Eto, čisto da znate.. možda im te neke sortirnice ili štajaznam ne čitaju neke bijesne znakove u našim imenima, il neš zajebava pa pol tog fali.