Počeo Dark Souls remastered igrati, nakon što sam prije par tjedana ponovno instalirao Prepare to Die edition i skužio da mi ta verzija moddana i postavljena na 60 fpsa usporava kad su fog doors u okolici i jednako tako kad ima više particle effectsa na ekranu (kao u slučaju onih plavih kristalnih likova kod hidre). Prvi put sam Dark Souls završio na onih defaultnih 30fpsa (iako sam koristio DSfix, ali mi komp nije mogao furati 60fps u toj igri tada). Sada više ne mogu tako igrati i rekoh, jebes to - jucer nabavio Remastered verziju (koja je na 40% popusta i još 50% za vlasnike Prepare to die) za 30ak kn i deri opet.
Uglavnom, remek djelo. Međutim kod ove verzije me smeta što nisu iskoristili priliku da završe Demon ruins i Lost Izalith (do njega još nisam sada došao, ali do Demon Ruinsa jesam). To područje mi je sada tako očigledno nezavršeno. Ona fora sa ponavljanjem Taurus demona i Capra demona te ogromni prostor koji nije baš pametno i elegantno dizajniran...vrlo neskladno sa ostatkom igre koja je apsolutni vrh level dizajna.
Još jedna stvar koja mi se dešava u remastered je da mi je dva puta pukla veza jer igram u online modu, što me izbacilo iz igre...a internet mi je full stabilan i nema veze s time. Uz to, neki jebeni bug gdje mi se odjednom desilo da kad stavim mač u lijevi slot za oružje, ne prikazuje se na mojem liku oružje i kao da ga nemam. Ako mač stavim u desni slot, a luk u lijevi, oba oružja se pokazuju normalno...bizarno.
U svakom slučaju, ovaj remastered edition je doista poluproizvod, međutim zbog onoga što se dešava sa usporavanjem radi particle effectsa u prepared to die (neovisno o hardveru) se ipak isplati...i meni osobno remastered izgleda bolje od maksimalno moddanog Prepare to die.
P.S.
Uglavnom, prejeben mi je bio osjećaj kad sam riješio Asylum demona, Taurus demona, tri Black knighta, Titanite demona, Midnight Butterfly, Havela, Hidru i Bell Gargoyle bez ijedne smrti. Nikada nisam brijao na to da budem vanzemaljac u ovakvim igrama, ali evo ispao sam neloš...i moram reći nakon Sekira da mi je DS laganica uvelike