pretpostavljam da si probao samo s jednom pločicom.. a ne isključivo kombinacije s obje?
Citiraj:
Autor sti
..
Stajao je cca 2 tjedna zbog selidbe i kupovine novog stola. Vratio cooler, stisnuo power button i nije upalio. Matična je imala napajanje ali se ništa nije pokretalo. Keksi su bili u utorima 2 i 4 zbog dual channela. Tek se pomicanjem modula u prva dva utorka sustav dignuo, ali sve daljnje kombinacije s memorijom (utori 1/3 ili 2/4) su rezultirali narančastom ledicom i q-kodom F9 i 0d.
|
To sam pitao zbog naravi kvara..
Po ovome zakljucujem da je veća šansa da je "mehanicki" kvar, a ne "električni"..
Ajmo reći, vjerovatno nije ništa izgorilo. Prije bih rekao da je uslijed stajanja se nesto zaprašilo, ili uslijed "seljenja" je nešto "puklo" , neki kontakt ili nešto..
Zanimljivo mi je da su oba dva utora neispravna, taj dio mi se čini ključan, ali nisam nikad radio na projektiranju MBO

da bi znao pokazat prstom preciznije šta je zajedničko za oba dva ta utora, jer očito je tu neki kontakt ili neki prekid , nešto što je dodirno za oba utora...
želim reći, da je npr. neki kontakt unutar utora, onda bi mogli sumnjati da ne radi samo taj utor.
ovako je stvar ipak na nekom spoju van samog utora, a taj spoj na neki način ima veze s oba dva..
eto, gledao sam bas star trek pa glumim vulkanca, sumnjam da sam imalo pomogao, ali eto..
kao što su i drugi rekli, reklamacija ako je ikako moguće .. bolje ne prtljati previse ako imas garanciju