View Single Post
Staro 04.09.2019., 19:27   #1320
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Pa kod mene nije niš podešeno, samo RAM na DOCP(XMP) 3000mhz 16-18-18-18, moj all core boost je 3,88-3,96, single core je 4.115mhz. Čini mi se da je bclk ispod 100 ovako po defaultu. Imaš i osjetno niže temp od mene. 78-87 kod mene u prime po ASUS wmi, a tctdie mi pokazuje 95.

EDIT: Temp i taktove pratim sa ovim zadnjim beta HWInfo.

Što se tiče tvog scora, to ja možda ta fora sa ubijanjem instrukcija (smanjenje IPCa) umjesto spuštanja takta koje je AMD uveo sa zen2.

Jel ti RAM na DOCP? Ali mislim da je RAM nebitan za CB, i provjeri da li su ti postavke u BIOSu na auto jer np na c6h i kad napraviš load optimized efaults, ne baci sve opcije na default. Možda da napraviš baš clear cmos.
Sad sam stavio na DOCP jer nisam prije znao kako se zove kod AMDa XMP (imao sam ručno stavljenu brzinu memorije)....

Pitanje, kako staviti da se procesoru brzina spusti kad ništa ne radi? Imao sam greškom u winsima power plan stavljen na "power saver" pa nije dizalo brzinu. Kad stavim na balanced ili performance onda pak ne spušta brzinu nego ju drži na maksimumu? Stavim da je minimalni takt 70% a max 100% (bilo balanced ili performance) ali se brzina ne skida s maksimuma....
denied je offline   Reply With Quote