Čestitke.

Javi dojmove kada dođe.
Citiraj:
Autor zupy
Napokon i proradio -napravljeni prvi testovi - domet 30km uz prosječnu brzinu 30km i max brzinu 47km/h.
Umjesto 12s dodao i još jedan članak na 13s odnosno 52V konfiguraciju uz napomenu da za sad koristim pola starih laptop 18650 (7s7p) a pola 26650 baterije (6S2P).
Idealno bi bilo 3 ove 26650 u paralelu a 13 u seriju ali mi odoše onda troškovi u ariju
https://ibb.co/VpS9M23
|
Dobar posao.

Imaš fotke kako si lemio bateriju?
Si mjerio kapacitet tim 18650?
Čitao sam za te kina baterije da iako kapacitet neke imaju približan kako je navedeno, otpor u baterijama je puno veći nego u specifikacijama, pa shodno tome ne mogu dati deklarirane ampere. Tipa baterije deklarirane na 20A mogu dati možda 6A, ali to opet nije problem jer se spajaju serijski.
Ja sam isto počeo slagati stare baterije iz laptopa, ali čekam opremu iz kine da izmjerim okviran kapacitet.
Po punjaču vidim da je baterija bez BMS-a. Imaš puno iskustva s takvim punjačima? Ja razmišljam o nekom diy, bateriju ću sam slagati ali mi je lakše ako stavim bms i zaboravim...sad ako crkne i ja ne skužim...

Vidim da se svi groze lemljenja po baterijama, radi zagrijavanja članaka...a kineski spot welder je tipa soma kuna sa dostavom...ti si klasično lemio?
Kolega si je složio
LiFePO4 baterije iz češke i super to radi iako je fakat težak pack. Složio ga je na paksicu.