Evo konačno sam uhvatio vremena i testirao zamjene za Evernote koji sve više ide u krivom smjeru...
Citiraj:
Autor Shady1
GTasks
|
Ne sviđa mi se što ide preko Googlea, sync radi jako sporo i traljavo, pogotovo u offline modu. Nema web interfacea, Google ga je ugasio u 2. mjesecu. Hvala na prijedlogu.
Citiraj:
Autor rams
Domy_os
Pogledaj app TickTick. Samo za notes u besplatnoj verziji sasvim nelose, ali ako platis 27E godisnje, onda imas hrpu dodatnih opcija kao npr kalendar, te povezivanje kalendara sa drugih platformi itd.
Da sazmem, todo liste, kalendar, notes, sve u jednom i najbolje od sveg je cross platform kompatibilno i sinkronizira se medju svim uredjajima na kojima ga stavis.
|
Od ovoga sam odustao čim sam vidio da Windows klijent nije free nego nude trial od dva tjedna, nakon toga plati. Inače ima dobre mogućnosti, nema što. Hvala na prijedlogu.
Citiraj:
Autor hakija
standardnotes isto za preporuku...full encrypted, sve platforme i chrome
Sent from my spaceship using subspace communication
|
Ova aplikacija mi se još i najviše sviđa i testirao sam ju paralelno sa Simplenote. Obje aplikacije su jako slične i jako jednostavne i stvarno mi je bilo teško odlučiti se za jednu od njih. Mislim da su više osobne preference u igri pa je odluka pala na Simplenote jer:
- sync radi munjevito, promjene na drugom uređaju vidim čim stanem s pisanjem na prvom
- ne stvara dodatnu conflicted kopiju bilješke ako je u offline modu editiram na dva uređaja nego jednostavno doda/obriše tekst u postojećoj bilješki
- jako jednostavno upravljanje povijesti koje je implementirano i u Android app, ima slider koji pomičeš unatrag i uživo vidiš što je mijenjano
- ima mogućnost dodavanja check liste na svim klijentima i pinnanje bilješki na vrh
- na Androidu se može dodati widget 1x1
- ima besplatan dark mode, ne znam zašto se to plaća u Standard Notesu
- ima export bilješki u ZIP file i import iz Evernotea i TXT fileova
Standard Notes bih izabrao jer:
- više podsjeća na Evernote s kojim radim skoro otkad su ga napravili
- svakoj bilješki se može dati normalan odvojen naslov, ne vuče prvu liniju teksta za naslov
- odaje dojam sigurnosti, ima passcode i fingerprint lock, ali 2FA se plaća
- ima više opcija i console font koji mi se jako sviđa
- web klijent izgleda identično kao Windows aplikacija
- sync isto radi jako brzo, gotovo jednako brzo kao Simplenote
- jasno se vidi kad je klijent offline i kad se synca
Hvala i tebi na pomoći.