View Single Post
Staro 31.08.2019., 22:03   #5850
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Evo konačno sam uhvatio vremena i testirao zamjene za Evernote koji sve više ide u krivom smjeru...

Citiraj:
Autor Shady1 Pregled postova
GTasks
Ne sviđa mi se što ide preko Googlea, sync radi jako sporo i traljavo, pogotovo u offline modu. Nema web interfacea, Google ga je ugasio u 2. mjesecu. Hvala na prijedlogu.

Citiraj:
Autor rams Pregled postova
Domy_os

Pogledaj app TickTick. Samo za notes u besplatnoj verziji sasvim nelose, ali ako platis 27E godisnje, onda imas hrpu dodatnih opcija kao npr kalendar, te povezivanje kalendara sa drugih platformi itd.

Da sazmem, todo liste, kalendar, notes, sve u jednom i najbolje od sveg je cross platform kompatibilno i sinkronizira se medju svim uredjajima na kojima ga stavis.
Od ovoga sam odustao čim sam vidio da Windows klijent nije free nego nude trial od dva tjedna, nakon toga plati. Inače ima dobre mogućnosti, nema što. Hvala na prijedlogu.

Citiraj:
Autor hakija Pregled postova
standardnotes isto za preporuku...full encrypted, sve platforme i chrome

Sent from my spaceship using subspace communication
Ova aplikacija mi se još i najviše sviđa i testirao sam ju paralelno sa Simplenote. Obje aplikacije su jako slične i jako jednostavne i stvarno mi je bilo teško odlučiti se za jednu od njih. Mislim da su više osobne preference u igri pa je odluka pala na Simplenote jer:

- sync radi munjevito, promjene na drugom uređaju vidim čim stanem s pisanjem na prvom
- ne stvara dodatnu conflicted kopiju bilješke ako je u offline modu editiram na dva uređaja nego jednostavno doda/obriše tekst u postojećoj bilješki
- jako jednostavno upravljanje povijesti koje je implementirano i u Android app, ima slider koji pomičeš unatrag i uživo vidiš što je mijenjano
- ima mogućnost dodavanja check liste na svim klijentima i pinnanje bilješki na vrh
- na Androidu se može dodati widget 1x1
- ima besplatan dark mode, ne znam zašto se to plaća u Standard Notesu
- ima export bilješki u ZIP file i import iz Evernotea i TXT fileova

Standard Notes bih izabrao jer:

- više podsjeća na Evernote s kojim radim skoro otkad su ga napravili
- svakoj bilješki se može dati normalan odvojen naslov, ne vuče prvu liniju teksta za naslov
- odaje dojam sigurnosti, ima passcode i fingerprint lock, ali 2FA se plaća
- ima više opcija i console font koji mi se jako sviđa
- web klijent izgleda identično kao Windows aplikacija
- sync isto radi jako brzo, gotovo jednako brzo kao Simplenote
- jasno se vidi kad je klijent offline i kad se synca

Hvala i tebi na pomoći.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305