View Single Post
Staro 30.08.2019., 10:00   #1278
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,468
Evo ukratko, vratio sam onaj prvotni proc, uzeo drugi isti.
Dobio sam skoro pa ništa, ovaj novi radi na 4,1 na 1.3V dalje mi se nije uopće dalo probavat (tj probao 4,2 i išao do 1,35V ali bi se kad pokrenem CB komp samo restartao, niti sam probavao 4.1 kako treba, niti sam probao spusti napon, samo onako brzinski), vratio ga na default za sada. Stari nije htio preko 4.0. Automatika radi identično na oba proca i to i sa onim modanim BIOS-om koji ima kod za bolji boost (stavio sam link u temu o pločama). Isto ovo javlja i većina drugih koji su probali taj BIOS sa 3600, 3900x boosta bolje sa tim BIOSom. Odvrtio sam 8h 16gb realbench stress, odvrtio sam memtest86+ preko bootabilnog USB-a, odvrtio sam i onaj memtest iz ryzen calculatora. Sve je prošlo bez greške. Komp evo 5 dana radi ko raketa, nema restartova, nema BSOD. BIOS je 7403. RAM je na DOCP.

Još ću jedino probat malo RAM zategnut, gledao sam što mi nudi R calc, ali meni se to čini malo preagresivno čak i na safe postavkama. Ali probam jedan dan.

Neke razlike u odnosu na dio kad je bio nestabilan, drugi proc, drugi BIOS, uključeni gen4 PCIe (mislim da je ovo bio moj glavni problem, a nisam ni znao da to mogu gasit sve dok nisam već pokrenuo postupak povrata proca) i instalirao sam te preporučene zadnje Intel LAN drivere i trenutno zadnje AMD chipset drivere. Nema ryzen mastera i nema nikakvog free AV-a, čuo sam da je Defender jednako dobar pa sad koristim njega.


Iskreno sada sam zadovoljan jer mi je komp napokon stabilan.

EDIT: Eh da, zaboravio napomenut da se i kod mene javlja cold boot kada se komp kompletno isključi sa struje, ali iskreno to me ne smeta, kad ga palim, doslovno uleti u windowse.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN

Zadnje izmijenjeno od: Disco. 30.08.2019. u 15:50.
Disco je offline   Reply With Quote