View Single Post
Staro 29.08.2019., 10:45   #155
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kolega sa akarom i tim magnetnim senzorima ne uspijeva naci mogucnost javljanja nakon x sekundi otvorenog senzora (akara i homekit u njegovom slucaju). Rado mu prenesem info kako to napraviti.

A ja dizem sidro od opamecivanja doma. Ne svidja mi se alexa platforma (zapravo i nema toliko veze s alexom), wifi only hubovi i uredjaji su mi preskupi za zezanje po stanu koji nije moj i po kojem ne mogu nista kopati. Cloud rjesenje i neka primitivna automatizacija bi mi bili sasvim dovoljni. Zasad se drzim timer programabilnih uticnica i bok. Ne treba mi voice.

Bold:

Da, to je malo problem sa Xiaomijem, ima vec predefinirane postavke i nazalost za sada se n emogu mjenjat. Recimo na Aquara door sensoru imaju 3 opcije, open/close/open after 1 min i tu se za sad ne moze nista. Ok postavke su logične, ali volio bi imati mogucnost da si podesavam vremenske intervale po svojim potrebama.

Stigli mi sensori, door i motion.

Door slozio na ledenicu, ok malo se najebao sa postavljanjem jer sam htio dobit da cim se otvore vrata da pisti, odnosno razmak je 22mm i treba ga postaviti na točnu tu udaljenost. Ali sve radi savrseno, nakon minutu mi javi na mob i gate svira melodiju koju sam mu postavio.

Sve Xiaomi smart zarulje sam sad "prespojio" preko Gatea i sad ih XIaomi home normalno vidi i radi s njim sta zelim.

Uglavnom, stavio motion sensor (aquara) na vrh frizidera, podesio ga da u low light uvjetima pali zarulju na 2 min i ako nema nikoga u kuhinji, ugasi zarulju.

Ostao sam iznenađen kako to dobro i savrseno radi, ok, treba kvalitetno postavit sensor, ali dobio sam ga da mi pali svjetlo u kuhinji doslovno kad prođem spoj parketa iz dnevene i pločica u kuhinji. Super radi po danu, znači ne pali ga, tj počne ga palit točno kad treba tj kad bi upalio svjetlo.
Ne smetaju mu svjetla u dnevnoj, tako da ocjena 10/10.

U početku sam naginjao da google asistant, tj upravljanje glasom, ali kad se sve lijepo automatizira, onda nema potrebe ni za glasom

Naručen novi lot sensora, automatizacija ide dalje

srale7 je offline   Reply With Quote