Citiraj:
Autor Froxie24
Zanimljivo, dugo im je trebalo da više pokrenu taj vektoring tj. ovdje se zapravo spominje taj supervektoring koji teoretski daje 300Mbps do 300m duljine bakrene parice.
EDIT:
|
hmm... imam Bnet koaks u zgradi i njihova se mreža nadograđiva uskoro na EuroDOCSIS 3.1 sw i Gigabitne brzine, taj info imam potvrđen da bi to sve moglo krenit sad jesen/zima a najkasnije početkom sljedeće godine.
Iako imam koaks sređen i provučen u stanu prošle godine sam prešao na t-com i spojili su me na FTTC koji je od mene udaljen cca 50m a duljinu parice do njeg imam unutar 100m (70/80m). Trenutna propusnost parice mi je oko 140/65mbit/s
Tako da me veseli napokon ova najava uvođenja 35b profila na Supervectoringu jer se pričalo samo o 17a profilu i vectoringu na njemu, naravno i G.fasta.
Iako nemam FTTB u zgradi,nešto su ovih zadnjih dana iz T-com otvarali DTK šahtove u mojoj ulici, čistili ih stavljali oznake neke unutra a pokraj FTTC kabineta u njegov veći šaht uz njega utrpali ogroman kolut svjetlovodnog kabela.
Pretpostavljam da su to samo neke pripreme jer otad je evo već prošlo dva tjedan ali nema nikavih njihovih radova.
E sad tome može bit razlog što sad A1 u mom kvartu raskopava i postavlja(nadograđiva) HFC mrežu, pa će ovi iz T-coma možda kad ovi završe krenit.
Samo me zanima šta planiraju, to nisam uspio saznat ali sam 100% saznao da ne planiraju FTTH optiku u stanove u mom kvartu ni A1 a bome ni T-com.
Znači ostaje mi samo Bnet docsis 3.1 A1, i T-com možebitni Supervectoring 35b ili 17a vectoring a ja navijam za FTTB/dp i G.fast, to bi bio idealan scenario.
Svakako se krećemo prema uvođenju u ponudu većih brzina
screenshot A1 radova di se vidi micanje starih HFC kabinetića i kasnije će postavljat duplo veće od ovog na slici a svugdje okolo raskopavaju i postavljaju nove svjetlovodne kablove a miču koaksijalne iz zemlje koji će po pričama ostat samo po ulazima i zgradama.
https://imgur.com/BjnkemF