nesto malo starije...
prije par godina ulazim u jednu privatnu trgovinu :
ja: jel ova graficka ima tv-out
prodavac: vi ste se zabunili, ne postoje graficke sa tv izlazom,
sigurno ste mislili na tv kartice.
ja: znaci ne moze se spojiti komp sa televizorom preko S izlaza
prodavac: ne, sigurno ste nesto pomijesali.
slozim tocno po spagi komp za svoga strikana i on sa tim papirom ode u trgovinu.
trazio sam athlon xp 2000 ati 9600xt i 1gb ddr400 kingmax a on je kuci doneo pentium 4 1.6 gf 5200 i 1gb noname ddr233. na sto sam ja pukao kada sam dosao. sto je najgore cijena je bila ISTA!!! ja lijepo to odfurao u trgovinu i sa vrata pitao jel itko u ovoj supi zna citati? i pokazao sam im popis i rekoh da imaju nekih sat vremena da to sloze dok ja odem popiti kavu. sve slozili i ispricali se

naravno da moj strikan pojma nije imao sto mu rade.
a ovako su mi brata preveslali..
crkli win i on nije htio cekati da ja dodjem doma pa odneo komp na servis. lik mu rekao da je crkla graficka 9600xt tako sto je izgorio chip!!! i uvalio mu fx5200 kao tu su negdje graficke. jos mu je buraz platio 100kn za servis. ja zamracio jer koliko mi je buraz opisao slike je bilo i stane taman prije dizanja win. vjerovatno je neki file falio. ja otisao u servis i sreca znam decka koji tamo radi pa se nisam morao svadjati dobio sam "kao" drugu 9600xt
hg-spot vesela iskustva
za vrijeme jednog info sajma kupim u hg.spotu plocu + proc + cooler(nije sada bitno koji ne sjecam se vise) dodjem doma iz ZG u osijek i probam. ne radi. kontam ne stima proc garant. nakon testiranja skontam da ne radi nista!!! ni proc ni mbo NI JEBENI VENT!!! naravno sutra vlakom opet u zg di mi kazu da dodjem za dan-dva. ja zamracio i rekao da mi ne pada na pamet dolaziti opet sutra iz osijeka neka mi daju novo ili vrate pare. na kraju sam uspio to naganjati taj dan. dobio sve novo.
inace imam vrlo nizak prag tolerancije prema prodavacima.
osim jedne trgovine u osijeku. melior. lik koji radi je stvarno legenda. kad kupujes nesto sve ali sve ti objasni i kaze svoje misljenje. mozes sa covjekom pola sata pricati o disketama

jedom mi je crkao disk kod njega i on mi istog trena bez ikakog testiranja dao novi. znalo mi se i desiti da nemam trenutno dosta novaca recimo za napajanje na sto mi lik da napajanje i kaze da mu donesem kada budem imao. nije samo prema meni takav i svi decki koje znam da kupuju tamo su super zadovoljni.