View Single Post
Staro 18.08.2019., 10:28   #71
domina
Premium
Moj komp

domina's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Sve je to relativno, kvaliteta svih grafi su unutar par % razlike.
Kad sam bratu uzimao 1060 3gb, gledao sam cijenu i garanciju, uopće me nije zanimalo šta se s njom radilo. Frendu sam uzeo dvije 3gb 1060 koje su potvrđeno rudarile, imale su garu i dobru cijenu.. svi sretni i zadovoljni.

Osvrnuo bi se na komentare g. silvera. Ima tu dosta minera koji su undervoltali grafe koje su radile na sweetspotu potrosnje/hashratea. Temperature nikad nisu dotakle 70, a rijetko 65 celz.
Sry ali meni su te grafe koje su undervoltane zdravije i sigurnije za kupnju od tamo nekog laik gamera koji nikad nije ni pratio temp. Jer taj je mozda peglao grafu na 90+ celz a da nije ni znao, grafa bila u 2cm prašine 2 god i slično a prije prodaje ju počisti kompresorom. Tak da nemoj pričat o zamoru materijala, jer jedno je peglat grafu na 70% 24/7 godinu dvije, a drugo peglat na 120% povremeno na gejming a da ni ne znaš u kakvom je stanju. Ja više vjerujem majneru s foruma i više imam povjerenja u te grafe nego gejmersku sa autoocom i sličnim tuneovima.

OT: ljudi često kupe auto od 100000km i kažu kako je to super auto i bolja kupnja od nekog od 200000km, nije gažen motor i slično.. kako znaš da nije gažen.. pa ima debila koji se voze 180km/h u četvrtoj.
domina je offline   Reply With Quote