View Single Post
Staro 13.08.2019., 11:57   #1219
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Sad sam ogolio žicu da vidim debljinu žice, i to mi sa šublerom ispada 1.6mm šta znači da je presjek 2.0mm2, netipična malo brojka čini mi se al ajde.

Nadalje to su prije bile dvije sobe + wc koje su kompletno readaptirane u dnevni i kuhinju, prije su tu bila 2 osigurača za sobu( 6 uticnica na jednom, rasvjeta na drugom) sad su dodana 3 nova osigurača od 10A, s tim da je planirano tu frižider, pećnica, kuvalo(2xplin 2xIndukcija), mašina za suđe, veš mašina, elektricno podno grijanje x2, klima od jačih potrošača + ostalo ispod 1KW. I sad gledam pećnica i kuvalo su na istom osiguraču, a mašina za suđe na odvojenom(10A), a frižider skupa sa ovih ostalih 29

U renovaciju je utučeno cca 150000 kuna i rečeno je radnicima puno puta da se ne štedi nego da se sve napravi kako triba a i ako je stavljeno 30+ novih utičnica valjda se očekuje velika potrošnja...
Na građevinskim radovima se i nije štedilo(valjda), jer je korišteno npr. mapei ultralite s1 ljepilo za pločice koje vreća košta 280 kuna. Budu li morali opet kopat sve zbog glupe štednje od par sto kuna kabela i par osigurača
OuttaControl je offline   Reply With Quote